Pastasalade met groene pesto, tomaten en feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pastasalade met groene pesto, tomaten en feta

Pastasalade met groene pesto, tomaten en feta

Smaakvolle ingrediënten zijn samengevoegd in een supersnel gerecht

Dit kleurrijke gerecht leent zich perfect voor een warme lentavond. Je kunt deze salade heel gemakkelijk van tevoren maken en meenemen naar buiten. Waan je in het zuiden van Europa door de zoete tomaten, de Italiaanse pesto en de Griekse feta. Wil je het gerecht wat extra pit geven? Voeg dan wat meer lenteui toe!

Tags:
Pasta
Végé
Allergènes:
Gluten
Lait (contient du lactose)
Fruits à coque

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation20 minutes
Cuisson
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité

90 g

Fusilli

(Contient Gluten Peut contenir Lupin, Soja, Œuf, Moutarde)

150 g

Tomates cerises de 3 couleurs

1

Oignon nouveau

40 g

Roquette

(Peut contenir Céleri)

50 g

Feta

(Contient Lait (contient du lactose))

40 g

Pesto

(Contient Lait (contient du lactose), Fruits à coque)

Ingrédients à avoir chez soi

1 cc

Vinaigre balsamique noir

à votre goût

Poivre et sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kJ)2636 kJ
Énergie (kcal)630 kcal
Graisses26 g
dont saturés7 g
Glucides69 g
dont sucres0 g
Fibres11 g
Protéines25 g
Sel0 g

Ustensiles

Couvercle
Casserole
Bol

Instructions

1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de fusilli integrale en kook de fusilli, afgedekt, 10 minuten. Giet daarna af en spoel onder koud water.

Snijd de lenteui in fijne dingen
2

Snijd ondertussen de triotomaten doormidden. Snijd de lenteui in fijne ringen en meng beide in een saladekom. Scheur de rucola klein en voeg toe aan de saladekom.

Verkruimel de feta
3

Verkruimel het grootste deel van de feta in de saladekom.

Meng alles goed
4

Voeg de fusilli en groene pesto toe aan de groenten, meng alles goed en breng op smaak met zwarte balsamicoazijn, peper en zout.

Garneer met feta
5

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de achtergehouden feta.