Pastasalade met rode paprikapesto en pecannoten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pastasalade met rode paprikapesto en pecannoten

Pastasalade met rode paprikapesto en pecannoten

Met een bijzondere pesto op basis van paprika’s

Dit gemakkelijk gerecht breng je op smaak met rode paprikapesto, frisse citroen en verse tijm. De lenteui geeft dit gerecht wat extra pit. De paprikapesto is speciaal voor HelloFresh gemaakt en is gebaseerd op Pesto alla Calabrese uit Zuid-Italië. De pesto is gemaakt van gegrilde rode paprika’s.

Allergènes:
Gluten
Lait (contient du lactose)
Noix de cajou
Fruits à coque

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité

1

Courgette

1.5

Oignon nouveau

¼

Citron jaune

2.5 brin(s)

Thym frais

(Peut contenir Céleri)

90 g

Farfalle

(Contient Gluten Peut contenir Lupin, Soja, Œuf, Moutarde)

30 g

Mesclun

60 g

Pesto de poivron

(Contient Lait (contient du lactose), Noix de cajou Peut contenir Fruits à coque)

10 g

Noix de pécan

(Contient Fruits à coque)

Ingrédients à avoir chez soi

½ cs

Huile d'olive

1 cc

Vinaigre balsamique noir

à votre goût

Poivre et sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)677 kcal
Énergie (kJ)2833 kJ
Graisses32 g
dont saturés5 g
Glucides76 g
dont sucres0 g
Fibres7 g
Protéines19 g
Sel0 g

Ustensiles

Grande casserole
Couteau
Râpe
Casserole
Bol

Instructions

Snijd de groenten
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de pasta. Snijd de courgette in dunne halve plakken. Snijd de lenteui in fijne ringen. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Ris de tijmblaadjes van de takjes.

2

Kook de farfalle, afgedekt, 9 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

Voeg de tijm en het citroensap bij de courgette
3

Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur en bak de courgette met de tijm en een ½ tl citroenrasp per persoon 5 minuten. Voeg halverwege het grootste deel van de lenteui toe, besprenkel met een ½ el citroensap per persoon en breng goed op smaak met peper en zout.

Meng de mesclun miet de courgette, farfalle, pesto, balsamicoazijn en lenteui
4

Meng in een saladekom de mesclun met de courgette, farfalle, rode paprikapesto, zwarte balsamicoazijn en overige lenteui.

Besprenkel de pastasalade met extra vierge olijfolie en citroensap
5

Verdeel de pastasalade over de borden. Hak de pecannoten fijn en garneer hiermee de maaltijd. Besprenkel de pastasalade naar smaak met extra vierge olijfolie en citroensap.

Tip! Ben je geen liefhebber van rauwe lenteui? Bak dan alle lenteui mee met de courgette.