Pastasalade met semi-zongedroogde gele tomaten en buffelmozzarella
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pastasalade met semi-zongedroogde gele tomaten en buffelmozzarella

Pastasalade met semi-zongedroogde gele tomaten en buffelmozzarella

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox

Voor dit gerecht gebruik je Italiaanse buffelmozzarella uit het noordwesten van Napels. De melk is afkomstig van zwarte waterbuffels. Door de naam Mozzarella di bufala Campana weet je zeker dat dit de traditionele zachte en romige witte kaas is!

Allergènes:
Gluten
Lait (contient du lactose)

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité

½

Oignon rouge

½

Gousse d'ail

½

Courgette

30 g

Tomates jaunes séchées

1.5 brin(s)

Persil plat frais

(Peut contenir Céleri)

32.5 g

Mesclun

90 g

Fusilli

(Contient Gluten Peut contenir Lupin, Soja, Œuf, Moutarde)

62.5 g

Mozzarella au lait de bufflonne

(Contient Lait (contient du lactose))

Ingrédients à avoir chez soi

½ cs

Huile d'olive

à votre goût

Poivre et sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)697 kcal
Énergie (kJ)2916 kJ
Graisses19 g
dont saturés8 g
Glucides92 g
dont sucres0 g
Fibres13 g
Protéines32 g
Sel0 g

Ustensiles

Couvercle
Casserole
Couteau
Grand bol
Poêle
Assiette

Instructions

Snijd de groenten klein
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de fusilli. Snijd de rode ui in fijne halve ringen en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de courgette in de lengte doormidden en vervolgens in dunne, halve plakken. Snijd de gele tomaten klein en bewaar de olie apart. Hak de peterselie grof en scheur de mesclun klein.

2

Meng de mesclun, gele tomaten en bladpeterselie in een saladekom.

3

Kook de fusilli, afgedekt, 9 minuten en giet daarna af.

Voeg de courgette toe en bak
4

Verhit de olijfolie in een wok, hapjespan of koekenpan en fruit de rode ui en knoflook 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de courgette toe en bak 4 – 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Scheur de buffelmozzarella klein en schep deze door de salade
5

Schep de fusilli, courgette en de achtergehouden olie van de gele tomaten naar smaak bij de groenten in de saladekom. Scheur de buffelmozzarella klein en schep deze door de salade.

6

Verdeel het gerecht over de borden.

Tip! Heb je champignons over van de preisoep? Bak deze dan mee met de courgette. Heb je nog pijnboompitten over of heb je deze nog in de voorraadkast? Rooster deze dan, zonder olie, goudbruin en garneer hiermee de maaltijd.