We vonden het tijd voor iets anders dan de standaard boerenkoolstamppot; boerenkool smaakt ook heerlijk bij pasta. Boerenkool is ideaal voor de gezondheid. Het is namelijk rijk aan vitamine K, bètacaroteen, vitamine B6 en veel vezels. Lees verder op ons blog om te lezen welke voedingsstoffen waar goed voor zijn.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
½
Oignon
½
Gousse d'ail
10 g
Graines de tournesol
(Peut contenir Fruits à coque, Arachides, Graines de sésame)
50 g
Fromage frais aux herbes
(Contient Lait (contient du lactose))
90 g
Penne complètes
(Contient Gluten Peut contenir Lupin, Soja, Œuf, Moutarde)
½
Poivron rouge
Chou frisé haché
1.5 cs
Huile d'olive
à votre goût
Huile d'olive vierge extra
à votre goût
Poivre et sel
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de penne.
Snipper de ui. Snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode paprika en snijd in repen.
Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit ⅔ van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 5 minuten op laag vuur. Voeg de boerenkool, in delen, toe en laat al roerende in 10 minuten slinken. Voeg de kruidenroomkaas toe. Breng op smaak met peper en zout en voeg 1 – 2 el water per persoon toe als de saus te droog is.
Kook ondertussen de penne, afgedekt, 9 – 10 minuten en giet daarna af. Voeg de penne toe aan de wok of hapjespan met boerenkool en verhit nog 1 minuut. Breng verder op smaak met peper en zout.
Verhit de overige olijfolie in de koekenpan op middelhoog vuur en bak de paprikarepen 5 - 6 minuten.
Verdeel het penne en de paprikarepen over de borden en garneer met de zonnebloempitten. Besprenkel naar smaak met extra olijfolie.