Penne integrale met warmgerookte makreel, romatomaten en veldsla
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Penne integrale met warmgerookte makreel, romatomaten en veldsla

Penne integrale met warmgerookte makreel, romatomaten en veldsla

Een Italiaanse pasta met zonnebloempitten

De warmgerookte makreel is gevangen in de Noordelijke Noordzee en wordt eerst in een pekelbad geplaatst en vervolgens gerookt. Dit betekent dat de vis door het zout gaart en alleen nog gerookt wordt voor de rokerige smaak. Je leest hier meer over op ons blog!

Allergènes:
Gluten
Poisson

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation25 minutes
Cuisson
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité

½

Oignon

1

Gousse d'ail

200 g

Mini-tomates roma

4 leaves

Sauge fraîche

10 g

Graines de tournesol

(Peut contenir Fruits à coque, Arachides, Graines de sésame)

90 g

Penne complètes

(Contient Gluten Peut contenir Lupin, Soja, Œuf, Moutarde)

75 g

Maquereau fumé

(Contient Poisson)

40 g

Mâche

Ingrédients à avoir chez soi

½ cs

Huile d'olive

½ cc

Cassonade

1 cs

Vinaigre balsamique noir

½ cs

Huile d'olive vierge extra

à votre goût

Poivre et sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)778 kcal
Énergie (kJ)3255 kJ
Graisses6 g
dont saturés37 g
Glucides74 g
dont sucres0 g
Fibres12 g
Protéines31 g
Sel0 g

Ustensiles

Couvercle
Casserole
Poêle
Fourchette
Assiette

Instructions

Halveer de romatomaten
1

Breng 400 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de romatomaten doormidden en de snijd of hak de salie fijn.

2

Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Kook de penne in de pan met deksel, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Voeg de salie toe
4

Verhit ondertussen de olijfolie in de wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de romatomaten en salie toe en roerbak 4 minuten op middelmatig vuur.

Voeg de makreel toe
5

Verdeel ondertussen de warmgerookte makreel met een vork in stukjes. Voeg de penne en ¾ van de makreel toe aan de wok of hapjespan en verhit 1 minuut. Voeg de bruine suiker en de helft van de zwarte balsamicoazijn toe. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Maak een dressing van de overige balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Scheur de veldsla klein en verdeel de penne en veldsla over de borden. Besprenkel de veldsla met de dressing. Garneer het gerecht met de overige makreel en de zonnebloempitten.