Curry de coco épicé aux haricots
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Curry de coco épicé aux haricots

Curry de coco épicé aux haricots

épinards, tomate, pois mange-tout et riz

Saviez-vous que 200 g d'épinards contiennent plus de calcium qu'un verre de lait ?

Tags:
Vegan
Allergènes:
Soja
Blé

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation25 minutes
Cuisson25 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

½ pièce(s)

Oignon

½ pièce(s)

Gousse d'ail

1.5 cc

Gingembre frais

½ sachet(s)

Épices de curry jaune

75 g

Riz basmati

90 ml

Lait de coco

½ sachet(s)

Sauce asiatique douce

(Contient Soja, Blé)

65 g

Tomates cerises rouges

½ paquet(s)

Mélange de haricots

50 g

Pois mange-tout

50 g

Épinards

15 g

Oignons frits

(Contient Blé Peut contenir Graines de sésame, Gluten, Arachides, Fruits à coque)

¼ pièce(s)

Piment rouge

Ingrédients à avoir chez soi

50 ml

Bouillon de légumes à faible teneur en sel

½ cs

Huile de tournesol

à votre goût

Poivre et sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

Énergie (kcal)778 kcal
Énergie (kJ)3256 kJ
Graisses31.5 g
dont saturés18.6 g
Glucides95.3 g
dont sucres12.6 g
Fibres14.4 g
Protéines21.5 g
Sel2.2 g

Ustensiles

Râpe
Casserole avec couvercle
Sauteuse
Passoire

Instructions

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de rijst.
  • Snipper de ui. Rasp de gember fijn.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
  • Bereid de bouillon.
Bakken
2
  • Verhit een sauteerpan zonder olie op middelhoog vuur.
  • Bak de gele currykruiden ongeveer 1 minuut, of het begint te geuren. Voeg 1/2 el zonnebloemolie per persoon toe en roer goed door.
  • Voeg de knoflook, ui, rode peper en gember toe en bak 2 minuten (zie Tip).
  • Kook de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Verse gember kan een scherpe smaak hebben. Houd je daar niet van? Gebruik dan de helft van de verse gember.

Laten sudderen
3
  • Voeg de bouillon, kokosmelk en zoete Aziatische saus toe aan de sauteerpan. Roer goed door en laat 4 - 5 minuten sudderen, of tot de saus iets is ingedikt.
  • Halveer ondertussen de kerstomaten.
  • Laat de bonen uitlekken in een vergiet.

Weetje: Wist je dat dit gerecht meer dan de helft van de ADH vezels bevat? De voornaamste bron zijn de bonen, aangevuld door de 200 gram groenten. Vezels zijn goed voor je darmflora, en dat zorgt weer voor een sterke weerstand en een energiek gevoel. Daarnaast voel je je door veel vezels langer verzadigd.

Serveren
4
  • Voeg de kerstomaten en de peultjes toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken, of tot de peultjes beetgaar zijn.
  • Voeg de bonen en de spinazie toe en laat nog 2 minuten koken. Breng flink op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de rijst over de borden en schep de curry eroverheen. Garneer met de gefrituurde uitjes.