Pittige rode curry met zoete pompoen, spinazie en rijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pittige rode curry met zoete pompoen, spinazie en rijst

Pittige rode curry met zoete pompoen, spinazie en rijst

Aziatisch comfort food

We hebben samen met onze leverancier een nieuwe rode currypasta ontwikkeld. Rode curry is een van de populairste gerechten uit de Thaise keuken. Onze variant is gemaakt van onder andere rode paprika, kokos, knoflook en gember. Je fruit de currypasta kort aan om de smaken intenser te maken.

Tags:
Épicé
Végé
Allergènes:
Arachides
Fruits à coque
Gluten
Soja
Lait (contient du lactose)

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

10 g

Noix de cajou grillées

(Contient Arachides, Fruits à coque)

85 g

Riz cargo

50 g

Pâte de curry rouge

(Contient Gluten, Soja, Lait (contient du lactose))

150 g

Dés de potimarron

75 ml

Lait de coco

100 g

Épinards

(Peut contenir Céleri)

5 ml

Sauce soja

(Contient Gluten, Soja)

Ingrédients à avoir chez soi

½ cs

Huile de tournesol

à votre goût

Poivre et sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)762 kcal
Énergie (kJ)3188 kJ
Graisses26 g
dont saturés13 g
Glucides76 g
dont sucres0 g
Fibres8 g
Protéines16 g
Sel0 g

Ustensiles

Casserole avec couvercle
Sauteuse avec couvercle
Wok avec couvercle

Instructions

1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst.

Rooster de cashewnoten.
2

Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de cashewnoten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Kook de rijst in de pan met deksel, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Fruit de rode currypasta en voeg vervolgens de pompoen toe.
4

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in de wok of hapjespan en fruit de rode currypasta 1 minuut op laag vuur. Voeg vervolgens de pompoenblokjes en kokosmelk toe, dek de pan af en laat 8 - 10 minuten zachtjes koken. Scheur daarna de spinazie klein boven de pan en laat, eventueel in delen, slinken. Voeg eventueel een extra scheutje water of kokosmelk toe als je de saus wilt verdunnen. Breng op smaak met de sojasaus, peper en eventueel zout.

5

Hak ondertussen de cashewnoten grof.

Bestrooi met de cashewnoten.
6

Verdeel de rijst en pompoencurry over de borden. Bestrooi met de cashewnoten.