Platbroodpizza met coppa di Parma
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Platbroodpizza met coppa di Parma

Platbroodpizza met coppa di Parma

met zelfgemaakte tomatensaus, provolone en rucola

Voor deze zomerse pizza's met een bodem van Libanees platbrood, maak je zelf je tomatensaus. Het is een snelle variant, maar wanneer je de tijd hebt, kun je de saus ook eerder opzetten. Belegd met champignons, coppa di parma, provolone en rucola om de pizza helemaal af te maken.

Labels:
Eet mij eerst
Chef's Choice
Allergenen:
Selderij
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Pruimtomaat

½ blik(ken)

Tomatenpuree

100 gram

Champignons

25 gram

Coppa di Parma

6 leaves

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

2 stuk(s)

Wit platbrood

(Bevat Gluten)

50 gram

Provolonevlokken

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

¼ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2787 kJ
Energie (kcal)666 kcal
Vetten30 g
waarvan verzadigd12.3 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers12.9 g
Vezels11 g
Eiwitten31 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Oven
Kleiner Topf
Bakplaat
Kom

Instructies

Smaakmakers snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de rode ui. Pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten in blokjes.

Saus maken
2

Verhit de olijfolie in een steelpan en fruit de ui met de knoflook 1 – 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de tomatenblokjes, de tomatenpuree, de zwarte balsamicoazijn en 35 ml water per persoon toe en laat 7 minuten op laag vuur inkoken. Breng op smaak met peper en zout.

Champignons snijden
3

Snijd ondertussen de champignons in plakken en snijd of scheur de coppa di Parma in tweeën. Snijd zowel de takjes als de blaadjes van het basilicum grof.

Pizza's beleggen
4

Besmeer de platbroden met de tomatensaus. Beleg met de paddenstoelen, de coppa en de provolone. Leg de platbroden op een bakplaat met bakpapier en bak de pizza's 10 minuten in de oven of totdat ze goudbruin zijn.

Rucola aanmaken
5

Meng ondertussen de rucola met de extra vierge olijfolie in een kom.

Serveren
6

Haal de platbroodpizza's uit de oven en garneer met de rucola en het basilicum.