Dit platbrood, ook wel Libanese pizza genoemd, wordt op een speciale manier gebakken; het deeg wordt uitgerold en op een rond kussen uitgetrokken zodat er een perfect rond platbrood ontstaat. Vervolgens wordt dit op een speciale oven, met de naam saj, gebakken die eruit ziet als een omgekeerde wok.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
¼
Courgette
½
Poivron rouge
62.5 g
Tomates cerises rouges
½
Gousse d'ail
1 boîte(s)
Concentré de tomate
2
Pain plat libanais
(Contient Gluten)
½ cc
Origan séché
37.5 g
Tranches de Gouda Vieux
(Contient Lait (contient du lactose))
½ cs
Huile d'olive
à votre goût
Poivre et sel
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de courgette in de lengte doormidden en vervolgens in dunne plakken. Snijd de paprika in dunne repen en de cherrytomaten doormidden.
Snijd of pers de knoflook fijn. Meng de knoflook met de tomatenpuree en olijfolie tot een saus en smeer hier 2 platbroden mee in. Verdeel vervolgens een deel van de courgette, paprika en cherrytomaten over de pizza en bestrooi met oregano en gemalen peper. Bestrooi tot slot met oude kaas.
Bak de platbroodpizza’s ongeveer 7 – 8 minuten in de oven of tot deze mooi bruin kleuren.
Beleg ondertussen de volgende 2 platbroden en herhaal de handelingen.
Verdeel de platbroodpizza’s over de borden en besprenkel eventueel met extra vierge olijfolie.
Tip! Heb je platbrood over en ook een Fruitbox in huis? Maak dan het heerlijke fruitrecept met roomkaas en bosbessen. Geen Fruitbox? Beleg het platbrood dan voor de lunch met je favoriete beleg en rol het platbrood op.