Pompoen-kikkererwtensoep met bruine ciabatta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pompoen-kikkererwtensoep met bruine ciabatta

Pompoen-kikkererwtensoep met bruine ciabatta

Een pittige Indiase soep

Pompoen en kikkererwten. Een perfecte combinatie voor in de herfst als je het ons vraagt. Pompoen is een echte herfstgroente en kikkererwten zitten boordevol gezonde voedingsstoffen. Om je een beetje tegemoet te komen met al het snijwerk, hebben wij gekozen voor een flespompoen, die je relatief makkelijk kunt snijden.

Tags:
Épicé
Végé
Allergènes:
Gluten
Soja
Lait (contient du lactose)

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation35 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

10 g

Graines de courge

(Peut contenir Fruits à coque, Graines de sésame, Arachides)

½ pièce(s)

Oignon

¼ pièce(s)

Piment rouge

¼ pièce(s)

Courge butternut

½ pièce(s)

Pois chiches

1 cc

Graines de cumin moulues

1 pièce(s)

Ciabatta complète

(Contient Gluten, Soja, Lait (contient du lactose))

2 brin(s)

Persil plat frais

(Peut contenir Céleri)

Ingrédients à avoir chez soi

½ cs

Huile d'olive

¾ pièce(s)

Bouillon de légumes

à votre goût

Poivre et sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)503 kcal
Énergie (kJ)2105 kJ
Graisses15 g
dont saturés3 g
Glucides60 g
dont sucres0 g
Fibres17 g
Protéines16 g
Sel0 g

Ustensiles

Mixeur plongeant

Instructions

1

Verwarm de oven op 210 graden en kook 450 ml water per persoon.

2

Verhit een soeppan met deksel op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Snijd de pompoen.
3

Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de pompoen doormidden, verwijder de pitten van de pompoen en snijd klein (zie tip). Laat de kikkererwten uitlekken.

Bak de groenten.
4

Verhit de olijfolie in de soeppan met deksel en fruit de ui en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de pompoen, kikkererwten en komijnpoeder toe en bak al roerende 1 minuut op middelhoog vuur. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan, voeg 350 ml kokend water per persoon toe en breng afgedekt aan de kook. Kook de soep 15 minuten of tot de pompoen zacht is.

5

Bak ondertussen de ciabatta 6 - 8 minuten in de oven. Snijd of hak de peterselie fijn.

Pureer de soep.
6

Haal de soep van het vuur en pureer deze grof met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en voeg het overige water toe als je de soep vloeibaarder wilt maken.

Verdeel de soep over de borden en garneer met peterselie.
7

Verdeel de soep over de kommen en garneer met de peterselie en pompoenpitten. Serveer met de ciabatta.