Preisoep met spinazie-kaasbroodje en frisse salade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Preisoep met spinazie-kaasbroodje en frisse salade

Preisoep met spinazie-kaasbroodje en frisse salade

met Hollandse aardappeltjes

Voor deze maaltijdsoep gebruik je prei van onze groenteboer uit het Gelderse dorp de Heurne. De prei is niet geheel biologisch, maar de teler gebruikt zo weinig mogelijk bestrijdingsmiddelen bij het telen. Lees hier meer over op ons blog!

Allergènes:
Fruits à coque
Lait (contient du lactose)
Gluten

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation35 minutes
Cuisson
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité

100 g

Pomme de terre à chair farineuse

1

Gousse d'ail

½

Poireau

62.5 g

Champignons

1

Oignon nouveau

1.5 brin(s)

Origan séché

2

Radis

30 g

Mâche

10 g

Noix de pécan

(Contient Fruits à coque)

1

Pain épinards-fromage

(Contient Gluten, Lait (contient du lactose))

Ingrédients à avoir chez soi

1 cs

Beurre

(Contient Lait (contient du lactose))

½

Bouillon de légumes

½ cs

Huile d'olive

1 cc

Vinaigre balsamique blanc

à votre goût

Poivre et sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)667 kcal
Énergie (kJ)2791 kJ
Graisses30 g
dont saturés8 g
Glucides77 g
dont sucres0 g
Fibres12 g
Protéines18 g
Sel0 g

Ustensiles

Grande casserole
Bol
Couteau
Grand bol
Four
Casserole
Mixeur ou blender

Instructions

1

Kook 500 ml water per persoon en verwarm de oven voor op 200 graden.

Snij de aardappelen en de prei
2

Was de aardappelen (irene) grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de prei in ringen.

Kook de soep
3

Verhit de helft van de roomboter in een soeppan of grote pan met deksel en fruit de knoflook een ½ minuut op laag vuur. Voeg de aardappelen en prei toe, breng op smaak met peper en bak al roerende 1 minuut op middelhoog vuur. Schenk 450 ml water per persoon in de pan, verkruimel het bouillonblokje erboven en breng afgedekt aan de kook. Kook de soep 15 minuten op middelmatig vuur.

Snijd de radijsjes klein
4

Snijd ondertussen de champignons in plakken en de lenteui in fijne ringen. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en hak fijn. Snijd of schaaf de radijsjes klein en snijd de helft van het radijsblad klein.

5

Meng in een saladekom de radijsjes en het kleingesneden blad met de veldsla en de helft van de lenteui. Besprenkel met olijfolie en witte balsamicoazijn en bestrooi met peper en zout.

6

Bak het spinazie-kaasbroodje 6 – 8 minuten in de oven.

7

Verhit de overige roomboter in een koekenpan en bak de champignons en oregano 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg in de laatste minuut de overige lenteui toe en bestrooi met peper en zout.

Serveer de soep met het spinazie-kaas-broodje en de salade
8

Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer of in de blender. Voeg eventueel extra water toe om de soep vloeibaarder te maken. Verdeel de soep over de borden. Hak de pecannoten fijn en garneer de soep met de champignons en de helft van de pecannoten. Garneer de salade met de overige pecannoten. Serveer de preisoep met het spinazie-kaasbroodje en de salade.