Quesadilla is een typisch Mexicaans gerecht waarbij twee tortilla’s op elkaar worden geplaatst met daartussen kaas. Door het Libanese platbrood krijgt dit recept een Midden-Oosters tintje. De amandelen, afkomstig uit Californië, zorgen voor extra veel vitamine E.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
1
Gousse d'ail
1.5
Tomate
5
Radis
1 brin(s)
Aneth frais
(Peut contenir Céleri)
¼
Citron jaune
40 g
Radicchio
20 g
Amandes
(Contient Fruits à coque Peut contenir Fruits à coque, Graines de sésame, Arachides)
1 boîte(s)
Concentré de tomate
1 cc
Origan séché
50 g
Gruyère râpé
(Contient Lait (contient du lactose))
½ cs
Huile d'olive vierge extra
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de tomaat en radijs in dunne plakken. Snijd de helft van het radijsblad klein. Hak de dille fijn. Pers de citroen uit.
Meng de eikenbladslamelange met de radijs en het fijngesneden radijsblad in een saladekom.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en rooster de amandelen, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en voeg toe aan de saladekom.
Meng de tomatenpuree met de knoflook en oregano in een kom. Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak de tomatenpuree 2 minuten op middelhoog vuur.
Smeer het platbrood in met de tomatenpuree en beleg een helft met tomaat en gruyère. Bestrooi met peper en zout en vouw het platbrood dubbel. Herhaal dit met de overige platbroden.
Leg de platbroden op een bakplaat en bak 5 minuten in de oven. Maak ondertussen een dressing van de extra vierge olijfolie, 1 tl citroensap per persoon, dille, peper en zout en voeg toe aan de saladekom.
Snijd de quesadilla’s in kwarten en verdeel over de borden. Serveer met de salade.