Rode curry met witlof, choisam en spiegelei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rode curry met witlof, choisam en spiegelei

Rode curry met witlof, choisam en spiegelei

Een romige maaltijd met een pittige pasta van verse en gedroogde kruiden

De verse rode currypasta is speciaal voor HelloFresh gemaakt en vers afgevuld. De currypasta wordt gemaakt van gemberwortel, ui, knoflook, rode pepers, citroengras, limoenblad, korianderblad, basilicum en kokos. Deze ingrediënten worden fijngesneden en in een pan bereid als curry en vermengt tot een currpasta.

Tags:
Épicé
Allergènes:
Gluten
Soja
Lait (contient du lactose)
Œuf
Arachides
Fruits à coque

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

85 g

Riz basmati

½

Oignon

150 g

Chicon

100 g

Choi sam

100 ml

Lait de coco

50 g

Pâte de curry rouge

(Contient Gluten, Soja, Lait (contient du lactose))

½ sachet(s)

Sauce soja

(Contient Gluten, Soja)

1

Œuf de poule

(Contient Œuf)

3 brin(s)

Coriandre fraîche

(Peut contenir Céleri)

20 g

Noix de cajou grillées

(Contient Arachides, Fruits à coque)

Ingrédients à avoir chez soi

1 cs

Huile de tournesol

1 cc

Miel

à votre goût

Poivre et sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)780 kcal
Énergie (kJ)3264 kJ
Graisses37 g
dont saturés18 g
Glucides89 g
dont sucres0 g
Fibres7 g
Protéines22 g
Sel0 g

Ustensiles

Couvercle
Casserole
Poêle

Instructions

1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook hierin de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijd de witlof klein
2

Snipper ondertussen de ui. Verwijder de harde kern van de witlof en snijd klein. Snijd de choisam klein. Roer de kokosmelk goed door (zie tip).

Bak de groenten
3

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de witlof toe en bak 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg de currypasta toe en bak 30 seconden mee. Voeg de kokosmelk, honing en sojasaus toe en meng goed. Breng de curry op smaak met peper en zout, dek de pan af en laat 5 minuten zachtjes koken. Voeg na 2 ½ minuten de choisam toe.

4

Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak een spiegelei. Hak de koriander fijn.

Garneer de maaltijd
5

Voeg de cashewnoten toe aan de curry. Verdeel de rijst en curry over de borden, garneer met de koriander en serveer met het spiegelei.