De verse rode currypasta is speciaal voor HelloFresh gemaakt en vers afgevuld. De currypasta wordt gemaakt van gemberwortel, ui, knoflook, rode pepers, citroengras, limoenblad, korianderblad, basilicum en kokos. Deze ingrediënten worden fijngesneden en in een pan bereid als curry en vermengt tot een currpasta.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
85 g
Riz basmati
½
Oignon
150 g
Chicon
100 g
Choi sam
100 ml
Lait de coco
50 g
Pâte de curry rouge
(Contient Gluten, Soja, Lait (contient du lactose))
½ sachet(s)
Sauce soja
(Contient Gluten, Soja)
1
Œuf de poule
(Contient Œuf)
3 brin(s)
Coriandre fraîche
(Peut contenir Céleri)
20 g
Noix de cajou grillées
(Contient Arachides, Fruits à coque)
1 cs
Huile de tournesol
1 cc
Miel
à votre goût
Poivre et sel
Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook hierin de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.
Snipper ondertussen de ui. Verwijder de harde kern van de witlof en snijd klein. Snijd de choisam klein. Roer de kokosmelk goed door (zie tip).
Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de witlof toe en bak 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg de currypasta toe en bak 30 seconden mee. Voeg de kokosmelk, honing en sojasaus toe en meng goed. Breng de curry op smaak met peper en zout, dek de pan af en laat 5 minuten zachtjes koken. Voeg na 2 ½ minuten de choisam toe.
Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak een spiegelei. Hak de koriander fijn.
Voeg de cashewnoten toe aan de curry. Verdeel de rijst en curry over de borden, garneer met de koriander en serveer met het spiegelei.