In dit recept geef je de victoriabaars extra smaak door in de laatste minuut een beetje sojasaus en kokosmelk toe te voegen aan de pan. Doe dit niet te vroeg, want dan verbrand de kokosmelk! Dit wordt trouwens gemaakt door het witte vruchtvlees van de kokosnoot met water te mengen en vervolgens uit te knijpen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
150 gram
Bloemkool
⅓ stuk(s)
Prei
85 gram
Zilvervliesrijst
1 tl
Kerriepoeder
(Bevat Selderij, Mosterd)
½ tl
Gemalen citroengras
50 ml
Kokosmelk
5 ml
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
1 stuk(s)
Victoriabaarsfilet
(Bevat Vis)
1 el
Zonnebloemolie
1 tl
Bruine suiker
½ tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Snijd de bloem van de bloemkool in kleine roosjes en de stam in blokjes. Snijd de prei in fijne ringen.
Kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de bloemkool 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de currykruiden en sereh toe en roerbak 30 seconden. Voeg de kokosmelk toe, maar houd hiervan 1 el per persoon achter voor de victoriabaars. Voeg de bruine suiker, witte wijnazijn en het grootste deel van de sojasaus toe. Breng op smaak met peper en zout en laat, afgedekt, 15 minuten koken op laag vuur. Voeg halverwege de prei toe.
Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de victoriabaars 2 – 3 minuten per kant. Besprenkel in de laatste minuut met de overige sojasaus en kokosmelk en breng op smaak met peper.
Voeg de rijst toe aan de wok of hapjespan en roerbak nog 1 minuut op hoog vuur.
Verdeel het gerecht over de borden en serveer met de victoriabaars.