De geliefde combinatie van geitenkaas met walnoten hebben we deze week in een pasta met spinazie verwerkt. Niet alleen zitten walnoten vol met antioxidanten, maar bevat spinazie veel vitamine K, is venkel rijk aan vitamine C en zitten er veel vezels in volkoren pasta.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
½
Échalote
1
Gousse d'ail
½
Fenouil
90 g
Fusilli
(Contient Gluten Peut contenir Lupin, Soja, Œuf, Moutarde)
1 cc
Origan séché
2 cs
Crème liquide
(Contient Lait (contient du lactose))
150 g
Épinards
(Peut contenir Céleri)
25 g
Fromage de chèvre frais
(Contient Lait (contient du lactose))
10 g
Noix
(Contient Fruits à coque Peut contenir Fruits à coque, Arachides, Graines de sésame)
½ cs
Huile d'olive
¼
Bouillon de légumes
à votre goût
Poivre et sel
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de fusilli.
Snipper ondertussen de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in blokjes.
Kook de fusilli, afgedekt, 10 - 12 minuten, giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de venkel en oregano toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de kookroom en 75 ml water per persoon toe, verkruimel het bouillonblokje boven de pan en breng aan de kook. Laat 2 minuten zachtjes koken. Voeg daarna de spinazie, eventueel in delen, toe en laat slinken. Voeg tenslotte de helft van de geitenkaas toe en laat al roerende smelten.
Voeg de fusilli toe aan de wok of hapjespan, breng op smaak met peper en zout en verhit 1 minuut.
Verdeel de fusilli over de borden. Verkruimel de walnoten en bestrooi het gerecht met de overige geitenkaas en de walnoten.