Ragù bianco à la crème et casarecce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ragù bianco à la crème et casarecce

Ragù bianco à la crème et casarecce

préparé avec du bœuf haché et des champignons

.

Tags:
Famille

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation35 minutes
Cuisson25 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

½ pièce(s)

Courgette

0.08 sachet(s)

Romarin séché

125 g

Champignons blonds

90 g

Penne

½ pièce(s)

Échalote

100 g

Bœuf haché assaisonné à l'italienne

25 g

Crème fraîche épaisse bio

25 g

Fromage italien râpé

Ingrédients à avoir chez soi

1 cs

Huile d'olive

¼ pièce(s)

Cube de bouillon de volaille à faible teneur en sel

1 cs

Vinaigre de vin blanc

à votre goût

Poivre et sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

Énergie (kcal)920 kcal
Énergie (kJ)3847 kJ
Graisses46 g
dont saturés19 g
Glucides78 g
dont sucres15 g
Fibres3.2 g
Protéines44 g
Sel3 g

Ustensiles

Plaque de cuisson recouverte de papier sulfurisé
Poêle
Casserole avec couvercle
Sauteuse ou grande poêle

Instructions

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de courgette in halve plakken van 1/2 cm en meng op een bakplaat met bakpapier met per persoon: 1/2 el olijfolie en een 1/4 tl gedroogde rozemarijn, peper en zout. Bak 20 – 30 minuten in de oven, of tot de courgette bruin en gaar is.

Champignons bakken
2

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Snijd de champignons in kwarten. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de champignons 10 - 12 minuten of tot dat ze gaar zijn.

Conseil: Les champignons absorbent rapidement beaucoup d’humidité, ce qui peut donner l’impression qu’ils accrochent. Mais n’ajoutez pas d’huile : ils libèrent à nouveau leur humidité après quelques minutes.

Casarecce koken
3

Voeg de penne toe aan de pan met deksel en kook de casarecce, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Breng ondertussen 50 ml water per persoon aan de kook. Snipper de sjalot.

Conseil: Ce plat est calorique. Si vous surveillez votre apport, faites cuire toutes les pâtes mais utilisez-en les 2/3 pour ce plat. Utilisez aussi éventuellement la moitié du fromage. Vous pourrez utiliser le reste de ces deux ingrédients le lendemain dans une salade par exemple.

Saus maken
4

Verhit de overige olijfolie in een hapjespan of grote koekenpan op middelhoog vuur en fruit de sjalot 2 minuten. Voeg het rundergehakt toe en bak in 3 minuten los. Schenk het kokende water en de wittewijnazijn in de pan, verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg de crème fraîche toe. Meng goed, draai het vuur laag en laat 8 – 10 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door.

Pasta mengen
5

Voeg de penne toe aan de hapjespan of grote koekenpan en meng goed. Meng vervolgens ook de champignons, flink wat zwarte peper en het grootste deel van de geraspte Italiaanse kaas door de pasta.

Serveren
6

Verdeel de pasta over diepe borden en serveer met de courgette. Bestrooi met de overige Italiaanse kaas.