Dukkah is een Egyptische kruidenmix, waarvan de basis uit noten en kruiden bestaat. Je gebruikt voor deze dukkah hazelnoten. Deze zijn rijk aan vitamine B, C, E en K. De hazelnoot staat dan ook in de top vijf van gezondste noten, naast onder meer walnoten.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
300 gram
Zoete aardappel
1 stuk(s)
Knoflookteen
3 takje(s)
Verse tijm
(Kan bevatten Selderij)
1 takje(s)
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
20 gram
Hazelnoten
(Bevat Noten Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's)
2 stuk(s)
Tomaat
75 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
40 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Olijfolie
1 el
Extra vierge olijfolie
½ tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de bataat en snijd in blokjes van 1 cm. Meng de bataat met de olijfolie, peper en zout op een bakplaat met bakpapier. Leg de knoflook er in zijn geheel, ongepeld, tussen en bak de bataat 15 – 20 minuten in de oven. Haal de knoflookteen er na 15 minuten uit.
Ris ondertussen de tijmblaadjes van de takjes. Hak de tijmblaadjes, peterselie en hazelnoten heel fijn. Pel de knoflookteen, die je uit de oven hebt gehaald, en snijd of pers fijn. Meng voor de dukkah de kruiden, hazelnoten en knoflook met de extra vierge olijfolie, mosterd, peper en zout in een kom.
Snijd vervolgens de tomaat in parten en de spinazie grof. Meng in een saladekom de spinazie met de tomaat en gebakken bataat. Verkruimel hierover de feta.
Verdeel de spinazie-bataatsalade over de borden. Garneer met de hazelnoot-dukkah en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.