De Schotse zalm is in Nederland koudgerookt volgens traditioneel Noors recept. In augustus zijn wij, samen met trouwe klanten, aangeschoven bij de zalmrokerij in Winssen. Bekijk de video van deze leverancier op Youtube en social media! Lekker makkelijk: de koudgerookte zalmfilet hoef je niet meer te bakken.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
250 g
Pomme de terre
150 g
Choux de Bruxelles
1
Œuf de poule
(Contient Œuf)
⅕
Laitue
80 g
Saumon fumé à chaud
(Contient Poisson)
2 brin(s)
Aneth frais
(Peut contenir Céleri)
½ cs
Huile d'olive
1.5 cs
Huile d'olive vierge extra
1 cc
Vinaigre de vin blanc
½ cc
Moutarde
à votre goût
Poivre et sel
Schil of was de aardappelen (roseval) grondig en snijd in parten. Verwijder eventueel de vuile bladeren van de spruiten en snijd doormidden.
Zorg dat de aardappelen (roseval) net onder water staan in een pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en kook in 12 - 15 minuten gaar. Kook de laatste 5 – 6 minuten het ei mee. Giet af, laat de aardappelen zonder deksel uitstomen en laat de eieren schrikken met koud water.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de spruiten 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg 50 ml water per persoon toe en breng op smaak met peper en zout. Dek de pan af en bak 6 – 7 minuten op middelmatig vuur.
Haal per persoon 1 blad van de kropsla. Scheur of snijd de overige kropsla klein en bewaar in een saladekom.
Snijd de gerookte zalm in dunne plakken. Hak of snijd de dille fijn. Meng in een kom de helft van de dille met de extra vierge olijfolie, witte wijnazijn, mosterd, peper en zout tot een dressing.
Voeg de aardappelen, spruiten en dressing toe aan de saladekom.
Leg op elk bord 1 blad van de kropsla. Verdeel de aardappelsalade over de borden. Pel het ei en snijd doormidden. Garneer de salade met het ei, de zalm, de overige dille en peper en zout.