USP: Een zoete aardappel is een knol en behoort in tegenstelling tot wat je zou denken niet tot de aardappel familie. De zoete aardappel is dan ook vrij hard, dus zorg ervoor dat je een goed scherp mes hebt om deze te snijden. Het is even werken, maar dan heb je ook wel wat; een heerlijke zoete smaak en bomvol goede voedingsstoffen.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
40 g
Lentilles vertes
300 g
Patate douce
½ pièce(s)
Échalote
1 pièce(s)
Gousse d'ail
125 g
Tomates cerises rouges
¼ pièce(s)
Citron
2.5 g
Persil plat frais
30 g
Roquette et mâche
50 g
Fromage de chèvre frais
2 cs
Huile d'olive
½ cs
Huile d'olive vierge extra
½ cs
Miel [ou alternative vegan]
à votre goût
Poivre et sel
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de linzen. Kook de groene linzen 25 - 30 minuten, afgedekt, op middellaag vuur. Giet daarna af. Snijd de zoete aardappel ondertussen in halve plakken van 1 cm dik. Verdeel de zoete aardappel over een bakplaat met bakpapier en meng goed met 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak de zoete aardappel 25 - 35 minuten in de oven, of tot hij goudbruin is.
Conseil: Veillez à ce que toutes les patates douces soient bien recouvertes d’huile pour éviter qu’elles ne brûlent.
Snipper ondertussen de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de cherrytomaten.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de cherrytomaten 6 - 8 minuten. Roer regelmatig door. Pers de citroen uit. Meng in een saladekom 1 el citroensap per persoon met de extra vierge olijfolie.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur en fruit de sjalot 3 - 4 minuten. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut. Voeg vervolgens de gekookte groene linzen toe aan de pan en breng op smaak met zout en peper. Bak al roerend nog 1 - 2 minuten. Voeg het grootste deel van de citroendressing toe aan de linzen, draai het vuur hoog en verwarm kort.
Snijd de verse bladpeterselie fijn. Scheur de rucola en veldsla klein en meng met de overgebleven citroendressing. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de sla over de borden en schep de groene linzen erdoor. Verdeel de zoete aardappel en cherrytomaten over de sla. Verkruimel de geitenkaas en strooi erover. Besprenkel met honing en garneer met de bladpeterselie.
Conseil: Ce plat est très calorique. Si vous surveillez votre apport, enfournez toutes les patates douces mais servez-en la moitié seulement. Vous pourrez utiliser l’autre moitié le lendemain pour le déjeuner par exemple.