Scholfilet met couscous, groenten en rozijnen-pittenmix
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Scholfilet met couscous, groenten en rozijnen-pittenmix

Scholfilet met couscous, groenten en rozijnen-pittenmix

De rode ui, bataat en paprika rooster je in de oven

In dit gerecht komen smaken van verschillende werelddelen mooi bij elkaar. De Hollandse scholfilet (heb je het verhaal van visser Han al op ons blog gelezen? Een aanrader!) combineert goed met de volkoren couscous uit de Marokkaanse keuken. De gemalen kurkuma geeft het een uitgesproken smaak en een gele kleur.

Tags:
Riche en protéines
Riche en fibres
Recettes one-pot
Pour le plaisir des enfants
Allergènes:
Gluten
Poisson

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation35 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

¼

Oignon rouge

200 g

Patate douce

1

Poivron

85 g

Semoule complète

(Contient Gluten Peut contenir Lupin, Moutarde, Soja)

½ cc

Curcuma en poudre

1

Filet de plie

(Contient Poisson)

20 g

Mélange de raisins et de graines

(Peut contenir Fruits à coque, Arachides, Graines de sésame)

Ingrédients à avoir chez soi

1.5 cs

Huile d'olive

175 ml

Bouillon de légumes

à votre goût

Poivre et sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)805 kcal
Énergie (kJ)3368 kJ
Graisses23 g
dont saturés4 g
Glucides111 g
dont sucres0 g
Fibres11 g
Protéines34 g
Sel0 g

Ustensiles

Four
Papier sulfurisé
Plaque de cuisson
Couvercle
Bol
Fourchette
Poêle
Assiette

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Snipper de rode ui. Schil de bataat en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de puntpaprika klein.

Besprenkel met olijfolie
3

Leg de rode ui, bataat en puntpaprika op een bakplaat met bakpapier. Meng goed en besprenkel met ⅔ van de olijfolie, peper en zout. Bak 25 minuten in de oven. Schep halverwege een keer om.

4

Bereid ondertussen de bouillon. Meng de couscous met de kurkuma in een saladekom. Voeg de bouillon toe en laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Roer los met een vork.

Bak de scholfilet
5

Verhit, zodra de groenten 20 minuten in de oven staan, de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de scholfilet 2 minuten aan elke kant. Breng op smaak met peper en zout.

Voeg de groenten toe aan de couscous
6

Voeg de geroosterde groenten en de helft van de rozijnen-pittenmix toe aan de saladekom met couscous.

Verdeeel de rozijnen-pittenmix over het gerecht, eet smakelijk!
7

Verdeel de couscous over de borden en serveer met de scholfilet. Verdeel de overige rozijnen-pittenmix over de couscous.