Snelle roerbaknoedels
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snelle roerbaknoedels

Snelle roerbaknoedels

met Chinese kool, ei en cashewnoten

De titel verklapt het al: een snelle en gemakkelijke roerbakmaaltijd met een gebakken spiegelei en cashewnoten. En ook al is deze maaltijd een Aziatische klassieker, de rode peper en Chinese kool waarmee je aan de slag gaat komen gewoon van Hollandse bodem!

Tags:
Épicé
Végé
Allergènes:
Gluten
Arachides
Fruits à coque
Graines de sésame
Soja
Œuf
Lait (contient du lactose)

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

½ pièce(s)

Oignon

¼ pièce(s)

Piment rouge

½ pièce(s)

Chou chinois

70 g

Nouilles

(Contient Gluten)

20 g

Noix de cajou grillées

(Contient Arachides, Fruits à coque)

½ cc

Cardamome moulue

5 ml

Huile de sésame

(Contient Graines de sésame)

5 ml

Sauce soja

(Contient Gluten, Soja)

1 pièce(s)

Œuf de poule

(Contient Œuf)

Ingrédients à avoir chez soi

1 cs

Huile de tournesol

½ cc

Vinaigre de vin blanc

à votre goût

Poivre et sel

⅓ cs

Beurre

(Contient Lait (contient du lactose))

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kJ)2238 kJ
Énergie (kcal)535 kcal
Graisses19 g
dont saturés4 g
Glucides65 g
dont sucres0 g
Fibres7 g
Protéines22 g
Sel0 g

Ustensiles

Casserole avec couvercle
Sauteuse avec couvercle
Wok avec couvercle
Poêle

Instructions

Snijd de Chinese kool in reepjes.
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de Chinese kool in reepjes.

2

Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de cashewnoten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan, hak grof en bewaar apart.

Voeg de kool toe aan de pan.
3

Verhit de zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de ui en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de Chinese kool en kardemom toe en roerbak 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de sesamolie, sojasaus en witte wijnazijn toe en roerbak 5 minuten.

4

Kook ondertussen de noedels in 5 minuten gaar. Giet af en spoel daarna af onder koud water. Voeg de noedels en het grootste deel van de cashewnoten toe aan de wok of hapjespan. Verhit nog 1 minuut en breng op smaak met peper en zout.

Bak het ei.
5

Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan. Breek het ei boven de pan en bak in 3 minuten op middelhoog vuur tot het eiwit gestold is.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel het gerecht over de borden, leg het ei erop en garneer met de overige cashewnoten.