Erwtensoep met rookworst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Erwtensoep met rookworst

Erwtensoep met rookworst

4 porties | met sticky buikspek, prei en knolselder

Wie kent deze verwarmende Hollandse klassieker niet? Samen met rookworst van Brandt & Levie is deze soep perfect voor een herfstige dag.

Labels:
Recept
Allergenen:
Selderij
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

300 gram

Groene spliterwten

1 stuk(s)

Laurierblad

2 stuk(s)

Wortel

200 gram

Aardappelen

20 gram

Verse bladselder

(Bevat Selderij)

1 stuk(s)

Prei

1 stuk(s)

Ui

300 gram

Knolselderblokjes

(Bevat Selderij)

1 stuk(s)

Brandt & Levie bio rookworst

(Bevat Mosterd)

120 gram

Sticky buikspek

(Kan bevatten Soja, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij)

Zelf toevoegen

1000 ml

Zoutarme runderbouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)5131 kJ
Energie (kcal)1226 kcal
Vetten40.4 g
waarvan verzadigd18.2 g
Koolhydraten133.7 g
waarvan suikers21.9 g
Vezels34.4 g
Eiwitten69.5 g
Zout4 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Aardappelstamper

Instructies

1
  • Bereid de bouillon in een grote soeppot met deksel.
  • Voeg de spliterwten en het laurierblad toe.
  • Voeg de speklappen toe en laat, afgedekt, 20 minuten zachtjes koken op middellaag vuur. Roer regelmatig door.
2
  • Snijd de wortel in schijfjes van 1 cm. Was of schil de aardappel en snijd in blokjes van 2 cm.
  • Bewaar een paar bladselderblaadjes apart en hak de rest, inclusief steeltjes, grof.
  • Snijd de prei in ringen.
  • Snijd de ui in halve maantjes.
3
  • Haal na 20 minuten de speklappen uit de pot en snijd in kleine blokjes. 
  • Voeg de wortel, aardappel, gesneden bladselderij, knolselderij, prei, ui, en rookworst toe. Roer goed door en laat 40 minuten koken op laag vuur, of tot de groenten en spliterwten gaar zijn. 
  • Haal de worst uit de soep en snijd in sneetjes.
  • Verwijder het laurierblad uit de soep. Stamp de soep een paar keer door met een aardappelstamper.
4
  • Voeg de speklappen en rookworstsneetjes toe aan de soep. 
  • Verhoog het vuur en roer de soep goed door. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de soep over de kommen en garneer met de apart gehouden bladselder.