Spaghetti aglio olio
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaghetti aglio olio

Spaghetti aglio olio

Met belegen kaas en trostomaat

Pasta aglio olio is een echte klassieker uit de Italiaanse keuken. Oorspronkelijk is het een eenvoudig pastavoorgerecht met enkel knoflook, olijfolie en peterselie. Jij maakt er deze week een volwaardig hoofdgerecht van door er ovengroenten, smaakvolle belegen kaas en knapperige pompoenpitten aan toe te voegen.

Tags:
Pour le plaisir des enfants
Végé
Allergènes:
Gluten
Céleri
Lait (contient du lactose)

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation25 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

10 g

Graines de courge

(Peut contenir Fruits à coque, Graines de sésame, Arachides)

½ pièce(s)

Courgette

1 pièce(s)

Tomate

90 g

Spaghetti complets al bronzo

(Contient Gluten)

½ pièce(s)

Échalote

1 pièce(s)

Gousse d'ail

3 leaves

Basilic frais

(Contient Céleri)

1 cc

Origan séché

25 g

Gouda mi-vieux en tranches

(Contient Lait (contient du lactose))

1 cs

Tomates cerises de 3 couleurs

Ingrédients à avoir chez soi

1 cs

Vinaigre balsamique noir

1 cs

Huile d'olive

à votre goût

Poivre et sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)672 kcal
Énergie (kJ)2812 kJ
Graisses30 g
dont saturés8 g
Glucides74 g
dont sucres0 g
Fibres9 g
Protéines22 g
Sel0 g

Ustensiles

Four
Casserole avec couvercle
Sauteuse
Wok
Plat à four

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de spaghetti.

2

Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot deze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Snijd de courgette.
3

Snijd de courgette in blokjes van 1 cm en de trostomaat in dunne plakken. Leg de courgette en de tomaat in een ovenschaal en besprenkel met de zwarte balsamicoazijn en een ½ deel van de olijfolie. Bestrooi met peper en zout en hussel door elkaar. Bak 15 minuten in de oven.

4

Kook ondertussen de spaghetti in de pan met deksel, afgedekt, 10 minuten en giet daarna af.

5

Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Scheur de basilicum klein.

Bak de spagehtti met de groenten en kaas.
6

Verhit de overige olijfolie in de wok of hapjespan en fruit de sjalot en knoflook 3 minuten op laag vuur. Voeg de oregano toe en bak 1 minuut mee. Voeg de spaghetti en de helft van de geraspte belegen kaas toe. Verhit 1 minuut op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.

7

Haal de pan van het vuur en voeg de groenten uit de oven toe aan het spaghettimengsel. Voeg hier vervolgens de extra vierge olijfolie en het grootste deel van de basilicum aan toe.

Garneer met de overige basilicum, overige geraspte belegen kaas en pompoenpitten.
8

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige basilicum, overige geraspte belegen kaas en pompoenpitten.