Spaghetti bolognese met linzen, cherrytomaten en feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaghetti bolognese met linzen, cherrytomaten en feta

Spaghetti bolognese met linzen, cherrytomaten en feta

Een combinatie van spaghetti uit Italië en feta uit Griekenland

Dit vegetarische gerecht is rijk aan eiwitten. Zowel de pompoenpitten als de feta en linzen bevatten deze gezonde voedingsstof. Daarnaast bevat de spaghetti integrale meer vezels dan gewone spaghetti!

Tags:
Calorie Smart
Végé
Allergènes:
Lait (contient du lactose)
Gluten

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation35 minutes
Cuisson
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité

40 g

Lentilles

7.5 g

Graines de courge

(Peut contenir Fruits à coque, Graines de sésame, Arachides)

½

Oignon

1

Gousse d'ail

125 g

Tomates cerises rouges

½

Carotte

½ cc

Origan séché

½ boîte(s)

Concentré de tomate

37.5 g

Feta

(Contient Lait (contient du lactose))

90 g

Spaghetti complets al bronzo

(Contient Gluten)

Ingrédients à avoir chez soi

½ cs

Huile d'olive

¼

Bouillon de légumes

cs

Vinaigre balsamique noir

¾ cc

Sucre

à votre goût

Poivre et sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)727 kcal
Énergie (kJ)3042 kJ
Graisses18 g
dont saturés6 g
Glucides99 g
dont sucres0 g
Fibres22 g
Protéines31 g
Sel0 g

Ustensiles

Casserole
Grande casserole
Couteau
Assiette

Instructions

Kook de linzen
1

Meng de linzen met een snufje zout en 200 ml water per persoon in een pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en laat 25 minuten op middelmatig vuur koken.

2

Kook ondertussen 500 ml water per persoon in een andere pan met deksel voor de spaghetti. Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot deze beginnen te poffen. Haal daarna uit de pan en bewaar apart.

Snijd de peen klein
3

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de cherrytomaten doormidden en de peen heel klein.

Verkruimel het bouillonblokje boven de pan
4

Verhit de olijfolie in de wok of hapjespan met deksel en bak de ui en knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de peen, oregano en tomatenpuree toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg 100 ml kokend water per persoon toe, verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg de zwarte balsamicoazijn, suiker en peper toe. Dek de pan af en laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg halverwege de cherrytomaten en eventueel extra water toe.

5

Verkruimel ondertussen de feta en kook de spaghetti, afgedekt, 9 minuten. Giet daarna af.

6

Voeg de linzen toe aan de wok of hapjespan (zie ook de tip). Breng op smaak met peper, zout en/of extra balsamicoazijn en verhit 1 minuut. Voeg daarna de spaghetti integrale en de helft van de feta toe aan de wok of hapjespan.

Verdeel het gerecht over de borden
7

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de pompoenpitten en overige feta. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.

Tip! De linzen hebben nog een bite na 25 minuten koken. Kook ze nog 5 – 10 minuten langer voor zachtere linzen.