Pepers zijn familie van de paprika en bestaan in verschillende maten en kleuren. In dit gerecht gebruik je Turkse rode peper. Deze lijkt op een puntpaprika, maar is net iets kleiner en wat pittiger. Erg lekker in combinatie met de Zwitserse gruyère. Zo geven we een Italiaans gerecht een internationaal tintje!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Turkse rode peper
150 gram
Gekleurde cherrytomaten
90 gram
Volkoren spaghetti
(Bevat Gluten)
10 gram
Pompoenpitten
(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)
1 tl
Gedroogde oregano
25 gram
Geraspte gruyère
(Bevat Melk (inclusief lactose))
¼ stuk(s)
Citroen
4 leaves
Vers basilicum
(Bevat Selderij)
1 el
Zwarte balsamicoazijn
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
naar smaak
Extra vierge olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de spaghetti. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de Turkse peper (zie tip) en snijd in dunne ringen.
Leg de cherrytomaten in een ovenschaal en besprenkel met de zwarte balsamicoazijn en de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak de cherrytomaten 15 – 20 minuten in de oven.
Kook ondertussen de spaghetti, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en bewaar een beetje kookvocht.
Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit de overige olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de Turkse peper en oregano toe en bak 4 minuten op middelmatig vuur. Pers ondertussen het sap van de citroen uit. Voeg vervolgens de spaghetti, de helft van de gruyère, 1 el citroensap per persoon en eventueel extra vierge olijfolie naar smaak toe aan de wok of hapjespan en roer goed door.
Verdeel de spaghetti over de borden en schep de cherrytomaten erop. Giet het vocht uit de ovenschaal over het gerecht en breng op smaak met extra vierge olijfolie. Scheur de basilicum klein en garneer met de pompoenpitten, basilicum en overige gruyère.