Thaise biefstuksalade met gemarineerde komkommer en noedels
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thaise biefstuksalade met gemarineerde komkommer en noedels

Thaise biefstuksalade met gemarineerde komkommer en noedels

Je brengt de salade op smaak met limoen, sojasaus en verse koriander

Glasnoedels zijn dunne doorzichtige noedels die worden gemaakt van mungbonen. Glasnoedels hebben niet veel smaak van zichzelf maar nemen gemakkelijk andere smaken in zich op. Deze noedels worden veel gebruikt in de Thaise, Maleisische en Indonesische keuken.

Allergènes:
Gluten
Soja

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation25 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

120 g

Rumsteak

80 g

Nouilles de patate douce

¼

Concombre

¼

Citron vert

1 sachet(s)

Sauce soja

(Contient Gluten, Soja)

¼

Oignon rouge

½

Poivron jaune

2 brin(s)

Coriandre fraîche

(Peut contenir Céleri)

Ingrédients à avoir chez soi

½ cs

Huile de tournesol

1 cc

Sucre

à votre goût

Poivre et sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)602 kcal
Énergie (kJ)2519 kJ
Graisses16 g
dont saturés3 g
Glucides77 g
dont sucres0 g
Fibres4 g
Protéines35 g
Sel0 g

Ustensiles

Couvercle
Casserole
Papier aluminium
Poêle

Instructions

Kook de glasnoedels
1

Laat de kogelbiefstuk op kamertemperatuur komen. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de glasnoedels en kook de glasnoedels, afgedekt, 3 - 5 minuten. Giet daarna af, meng met ⅓ deel van de zonnebloemolie en laat zonder deksel uitstomen.

Pers de limoen uit
2

Snijd ondertussen de komkommer in de lengte doormidden en vervolgens in flinterdunne plakken. Pers het sap van de limoen uit. Meng in een saladekom 1 el limoensap per persoon met de sojasaus, suiker, ⅓ deel van de zonnebloemolie en peper. Schep de komkommer door de marinade en bewaar in de koelkast.

3

Wrijf de kogelbiefstuk in met de overige zonnebloemolie en verhit een grill- of koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kogelbiefstuk in 2 - 3 minuten aan elke kant medium. Breng op smaak met peper en zout en laat daarna 5 minuten ingepakt in aluminiumfolie rusten.

Snijd de groenten klein
4

Pel de rode ui en snijd klein. Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne repen. Snijd deze repen vervolgens doormidden. Hak de koriander fijn.

Voeg de kogelbiefstuk bij de salade
5

Snijd de kogelbiefstuk in dunne plakken. Schep de rode ui, paprika, koriander en kogelbiefstuk bij de komkommer in de saladekom. Breng verder op smaak met peper, zout en eventueel extra limoensap.

6

Serveer de Thaise biefstuksalade met de glasnoedels.