Shakshuka is een traditioneel Midden-Oosters gerecht met tomaat en ei. Het wordt op elk moment van de dag gegeten en is lekker met wat brood. Vandaag bereid je het gerecht met geitenkaas en bak je een speltbaguette van onze leverancier Le Perron af.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Rode peper
½ stuk(s)
Gele paprika
2 stuk(s)
Tomaat
2 stuk(s)
Verse krulpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
2 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
50 gram
Verse geitenkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Speltbaguette
(Bevat Gluten)
¼ stuk(s)
Groentebouillon
Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de paprika klein, de tomaat in blokjes en de krulpeterselie fijn.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de paprika, tomaten en de helft van de krulpeterselie toe. Voeg 30 ml water per persoon toe en verkruimel het groentebouillonblokje boven de pan. Breng al roerende aan de kook, dek de pan af en laat 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
Maak ruimte in de wok of hapjespan voor de eieren en breek de eieren hierin. Bestrooi de eieren met peper en zout. Dek de pan af en laat de eieren in 10 minuten stollen. Verdeel halverwege de geitenkaas in stukjes over het geheel en haal de laatste 4 minuten de deksel van de pan. Zet het vuur dan iets hoger en laat overtollig vocht verdampen.
Bak ondertussen de speltbaguette 5 – 7 minuten in de voorverwarmde oven of tot de baguette goudbruin kleurt.
Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige krulpeterselie en serveer met de speltbaguette.