Turks broodje met vegetarische döner kebab
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Turks broodje met vegetarische döner kebab

Turks broodje met vegetarische döner kebab

met slamix en harissa-knoflook mayonaise

Dit goedgevulde broodje döner zal gegarandeerd jouw honger stillen. En dat zonder vlees!

Labels:
Recept
Allergenen:
Gluten
Eieren
Soja
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd10 minuten
Oventijd5 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

160 gram

Vegetarische döner kebab

(Bevat Gluten, Eieren, Soja)

2 stuk(s)

Turks broodje

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

30 gram

Harissa

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Tomaat

50 gram

Radicchio en ijsbergsla

1 stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

2 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)682 kcal
Energie (kJ)2853 kJ
Vetten40 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten54 g
waarvan suikers4 g
Vezels3.1 g
Eiwitten24 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kleine kom
Hapjespan

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de rode ui in halve ringen en de tomaat in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

2

Meng in een kleine kom de rode ui (zie Tip) met 2 tl wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout en meng goed door elkaar. Meng in een andere kleine kom de mayonaise met de knoflook en harissa.

Tip: Je serveert de rode ui rauw. Houd je hier niet van? Bak de ui dan mee met de vegetarische döner kebab.

3

Bak het Turkse broodje 5 - 8 minuten in de oven. Verhit ondertussen 2 el zonnebloemolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de vegetarische döner kebab toe aan de hapjespan en bak 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de broodjes over de borden en snijd ze open. Beleg de broodjes met de vegetarische döner kebab. Garneer met de saus, tomaat, rode ui en slamix.