Le kisir turc est une salade rafraîchissante à base de boulgour, d'herbes et tomate. Vous servez ce plat avec un lebné crémeux et un pain pita croustillant.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
75 g
Boulgour
(Contient Blé Peut contenir Soja)
2 pièce(s)
Tomate
¼
Concentré de tomate
5 g
Persil plat et menthe frais
½ sachet(s)
Mélange d'épices du Moyen-Orient
¼ pièce(s)
Citron
60 g
Labné
0.96 pièce(s)
Pains pita
¼ head
Laitue
1 pièce(s)
Oignon nouveau
175 ml
Bouillon de légumes à faible teneur en sel
½ cs
Huile de tournesol
Bereid de bouillon in een pan met deksel. Verwarm de oven voor op 200 graden. Voeg de bulgur toe aan de kokende bouillon, zet het vuur uit en laat de bulgur, afgedekt, 10 - 12 minuten wellen. Roer daarna los met een vork. Snijd de tomaat in blokjes. Hak de verse kruiden fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
Conseil: Si vous surveillez vos apports en sel, préparez la moitié de la quantité de bouillon indiquée et complétez-la par une même quantité d'eau bouillante.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg het witte gedeelte van de bosui, de Midden-Oosterse kruiden en de tomaten toe en bak 5 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 - 2 minuten mee. Hak de sla grof.
Conseil: Si vous aimez manger épicé, ajoutez 1 cc de sambal par personne.
Bak de pita's in 6 – 8 minuten goudbruin in de oven, of toast de pita's in een broodrooster. Meng in een grote kom de bulgur met de tomatensaus en de helft van de verse kruiden. Snijd de citroen in partjes en pers 1/4 citroen per persoon uit boven de grote kom. Breng op smaak met peper en zout. Bewaar in de koelkast tot serveren.
Conseil: Ce plat est calorique. Si vous surveillez vos apports caloriques, utilisez les 2/3 du boulgour seulement. Vous pourrez utiliser le reste dans une salade au déjeuner le lendemain par exemple.
Leg de sla op een bord. Leg de bulgursalade erbovenop. Garneer met het groene gedeelte van de bosui en de overige verse kruiden en citroenpartjes. Serveer met de pitabroodjes en de labne.