Le filet de porc est une pièce de viande relativement maigre riche en vitamine B : idéale pour un repas équilibré !
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
1 pièce(s)
Échalote
1 pièce(s)
Gousse d'ail
150 g
Pomme de terre
1.5 pièce(s)
Carotte
1 pièce(s)
Escalope de jambon
100 g
Brocoli en fleurettes
2 cs
Beurre [végétal]
125 ml
Bouillon de bœuf à faible teneur en sel
1 cc
Vinaigre balsamique noir
½ cc
Moutarde
à votre goût
Poivre et sel
Haal de varkensoester uit de koelkast. Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Schil de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken. Snijd de wortel in blokjes van 2 cm.
Conseil: Le saviez-vous ? La carotte est très riche en vitamine A. Celle-ci favorise la croissance, est bonne pour la peau, les cheveux, les ongles et les yeux ainsi que le système immunitaire. On retrouve aussi de la vitamine A notamment dans le chou-fleur, les épinards, le brocoli et les œufs.
Kook de wortels, afgedekt, 20 minuten in de pan met deksel. Voeg na 5 minuten de aardappelen toe en breng op smaak met peper en zout. Zorg dat de wortels en aardappelen ruim onder water staan. Giet af zodra beide gaar zijn, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelmatig vuur en fruit de sjalot en knoflook 3 – 4 minuten. Wrijf de varkensoester in met peper en zout. Haal de helft van de sjalot en knoflook uit de koekenpan en bewaar apart. Voeg de varkensoester toe aan de koekenpan en bak 3 minuten per kant op middelhoog vuur. Haal de varkenshaas daarna uit de pan en snijd in plakken.
Conseil: Le saviez-vous ? Le filet mignon est une pièce relativement maigre et très riche en vitamines B1, B6 et B12. Idéal pour un repas équilibré !
Zet het vuur van de koekenpan hoog en blus de achtergebleven sjalot en knoflook af met de bouillon en 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Breng de jus op smaak met peper en 1/2 tl mosterd per persoon en peper. Laat in 4 – 6 minuten tot de helft inkoken. Voeg vlak voor serveren nog 1 el koude roomboter per persoon toe. Roer goed door met een garde.
Conseil: Vous avez reçu 1 bière Omer dans votre box. Si vous souhaitez vous en servir pour préparer le jus, ajoutez-en d'abord 25 ml par personne et portez-le bien à ébullition.
Breng in een steelpan ruim water aan de kook voor de broccoli en kook de broccoli in 4 – 6 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Voeg de overige sjalot en knoflook toe aan de pan met wortels en aardappelen. Stamp tot een fijne puree met een aardappelstamper. Voeg eventueel een beetje kookvocht toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.
Conseil: Certains mange-tout peuvent présenter des fils. Si vous souhaitez les retirer, équeutez-les délicatement avec un couteau et tirez-en les fils.
Verdeel de wortelpuree over de borden en leg de varkensoester ernaast. Schep de broccoli erop en serveer met de vleesjus.