Authentieke Vietnamese pho heeft als basis een bouillon met complexe en lange bereiding. Met dit recept kun je gelukkig al binnen een uur van deze kruidige soep genieten.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
1 pièce(s)
Gousse d'ail
2 cm
Gingembre frais
1 pièce(s)
Anis étoilé
0.24 cc
Cannelle en poudre
½ sachet(s)
Sauce vietnamienne
(Contient Soja, Blé)
10 ml
Sauce soja
(Contient Soja, Blé)
½ pièce(s)
Poivron rouge pointu
1 pièce(s)
Oignon nouveau
¼ pièce(s)
Piment rouge
¼ pièce(s)
Citron vert
80 g
Portobello
½ pièce(s)
Oignon
70 g
Nouilles plates de riz
5 g
Menthe, coriandre et basilic thaï
10 g
Cacahuètes non salées
1 cc
Vinaigre de vin blanc
1 cs
Huile de tournesol
¾ pièce(s)
Cube de bouillon de légumes à faible teneur en sel
à votre goût
Poivre et sel
Breng 650 ml water per persoon aan de kook. Verhit een soeppan met deksel, zonder olie, op middelmatig vuur. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Voeg de steranijs en 1/4 tl kaneel per persoon toe aan de soeppan en verhit totdat de aroma's vrijkomen.
Voeg 1 el zonnebloemolie per persoon, de gember en de helft van de knoflook toe en fruit samen 1 - 2 minuten in de soeppan. Voeg het kokende water, de Vietnamese saus en de helft van de sojasaus toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en breng aan de kook. Verlaag het vuur en kook de bouillon 25 minuten zachtjes.
Conseil: Si vous surveillez votre consommation de sel, utilisez la moitié de la quantité de bouillon indiquée et/ou supprimez éventuellement la sauce soja. Vous pouvez aussi choisir d’utiliser un bouillon pauvre en sel.
Snijd de rode puntpaprika in dunne ringen. Snijd de bosui in fijne ringen. Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en snijd de rode peper in dunne ringetjes. Snijd de limoen in partjes. Houd de groenten, peper en limoen apart in kommetjes om straks de pho mee te garneren.
Snijd de portobello in reepjes. Snipper de ui. Verhit 1 el zonnebloemolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui en overige knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de portobello toe en bak deze 7 - 8 minuten, of totdat het sap van de portobello vrijkomt. Blus het geheel af met 1 tl wittewijnazijn per persoon. Dek af en houd op laag vuur nog 4 - 5 minuten warm.
Conseil: LE SAVIEZ-VOUS ? Les champignons sont riches en vitamine B2. Celle-ci permet de maintenir un bon niveau d'énergie et prévient des inflammations.
Haal de steranijs uit de soeppan. Voeg de rijstnoedels toe en laat ze op laag vuur 4 - 6 minuten meekoken. Snijd intussen de verse kruiden fijn. Voeg als laatst de portobello en ui toe en roer goed door.
Conseil: Attention ! Si vous faites cuire les nouilles trop longtemps, elles absorberont toute l'eau de cuisson.
Schenk de Pho in diepe kommen. Garneer naar smaak met de overige sojasaus, paprika, bosui, rode peper, limoensap, verse kruiden en pinda's.