Vous associez probablement le mascarpone uniquement au tiramisu. Mais ici, il est utilisé pour préparer une délicieuse sauce tomate crémeuse.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
125 g
Penne fraîches
100 g
Poulet haché aux épices italiennes
25 g
Mascarpone
(Contient Lait (contient du lactose))
5 g
Basilic frais
1 pièce(s)
Gousse d'ail
½ pièce(s)
Poivron rouge pointu
¼ paquet(s)
Cubes de tomate
20 g
Pecorino râpé AOP
½ pièce(s)
Oignon
¼ pièce(s)
Cube de bouillon de bœuf à faible teneur en sel
à votre goût
Poivre et sel
½ cs
Huile d'olive
Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de verse penne. Snijd de puntpaprika in smalle repen. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui en de knoflook 1 - 2 minuten. Snijd het basilicum grof.
Conseil: Gagnez du temps : faites d'abord bouillir l'eau dans une bouilloire !
Voeg het kipgehakt toe aan de hapjespan en bak in 3 minuten los op middelhoog vuur. Voeg daarna de puntpaprika en de tomatenblokjes toe. Verkruimel 1/4 runderbouillonblokje per persoon boven de hapjespan. Laat het geheel, afgedekt, 5 - 6 minuten pruttelen. Kook ondertussen de verse penne 4 - 6 minuten in de pan met deksel. Schep wat van het kookvocht uit de pan en houd apart. Giet de penne af en laat zonder deksel uitstomen.
Haal de saus van het vuur en meng de mascarpone erdoorheen. Voeg de verse penne toe aan de saus. Meng er nog 1 el kookvocht per persoon doorheen. Breng op smaak met flink wat peper en zout.
Verdeel de pasta over de borden. Garneer met het verse basilicum en de pecorino.
Conseil: Le saviez-vous ? Les tomates cerises contiennent plus de bêta-carotène que les tomates ordinaires. Le bêta-carotène est un antioxydant qui protège notre corps des lésions tissulaires et du vieillissement.