Raviolis au chou-fleur et au beurre noisette
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Raviolis au chou-fleur et au beurre noisette

Raviolis au chou-fleur et au beurre noisette

servis avec des pois mange-tout, des haricots verts et du fromage râpé

Pastaliefhebbers opgelet! We hebben een nieuwe pastavariant op het menu: ravioli gevuld met bloemkool en beurre noisette. Dit laatste is gesmolten boter waarbij de eiwitten bruin kleuren. Hierdoor krijgt het een hazelnootachtige smaak en geur. De sperziebonen en groene peultjes maken het lekker fris en de pompoenpitten zorgen voor een bite – dat wordt genieten vanavond.

Tags:
Végé
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Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation20 minutes
Cuisson20 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

125 g

Haricots verts

140 g

Ravioli chou-fleur et beurre noisette

50 g

Pois mange-tout

1 pièce(s)

Gousse d'ail

1 pièce(s)

Échalote

¼ pièce(s)

Citron

5 g

Graines de courge

15 g

Gouda vieux râpé

Ingrédients à avoir chez soi

à votre goût

Poivre et sel

1.5 cs

Beurre [végétal]

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Valeurs nutritionnelles

Énergie (kcal)639 kcal
Énergie (kJ)2671 kJ
Graisses34 g
dont saturés21 g
Glucides57 g
dont sucres6 g
Fibres9.8 g
Protéines20 g
Sel1 g

Ustensiles

Casserole avec couvercle
Petit bol
Sauteuse ou grande poêle
Poêle

Instructions

Voorbereiden
1

• Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen. • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 2 gelijke stukken.

Conseil: LE SAVIEZ-VOUS ? Les haricots verts sont riches en potassium, en fer et en acide folique. Le potassium est bon pour la pression artérielle et le fer et l'acide folique pour la vitalité.

Koken en snijden
2

• Kook de sperziebonen 7 – 8 minuten in de pan met deksel. Voeg na 2 minuten de ravioli en de peultjes toe. Giet daarna af, spoel af onder koud water en laat uitstomen zonder deksel. • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de sjalot in halve ringen. Pers de citroen uit.

Conseil: LE SAVIEZ-VOUS ? 1/3 de ces ravioli sont composés de chou-fleur. Bon pour la santé !

Bakken
3

• Verhit de roomboter in een hapjespan of een grote koekenpan. Fruit de knoflook en sjalot 2 - 3 minuten op middelmatig vuur. • Verhit een andere koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. • Voeg de ravioli, peultjes en sperziebonen toe aan de knoflook en sjalot en schep goed om. Bak 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Conseil: LE SAVIEZ-VOUS ? De toutes les graines et fruits à coque, les graines de courges sont les plus riches en magnésium (pour des os et muscles en bonne santé) et en phosphore (pour des os et dents forts).

Serveren
4

• Blus de ravioli af met 1 el citroensap per persoon. • Verdeel de ravioli met sperziebonen en peultjes over de borden en garneer met de oude kaas en pompoenpitten.