Verse ravioli met venkel, geitenkaas en spek
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Verse ravioli met venkel, geitenkaas en spek

Verse ravioli met venkel, geitenkaas en spek

accompagnés de mange-tout et d’une salade

.

Allergènes:
Lait (contient du lactose)

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation30 minutes
Cuisson30 minutes
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité

1 pièce(s)

Gousse d'ail

½ pièce(s)

Oignon

½ pièce(s)

Fenouil

40 g

Mélange de salades : mâche, roquette et frisée

10 g

Amandes effilées

4 tranche(s)

Lard

140 g

Ravioli au fenouil, fromage de chèvre et romarin

50 g

Pois mange-tout

25 g

Fromage de chèvre frais

50 ml

Crème fraîche liquide

(Contient Lait (contient du lactose))

Ingrédients à avoir chez soi

½ cs

Huile d'olive vierge extra

½ cs

Beurre [végétal]

à votre goût

Poivre et sel

½ cs

Miel [ou alternative vegan]

1 cc

Moutarde

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

Énergie (kcal)949 kcal
Énergie (kJ)3969 kJ
Graisses60 g
dont saturés27 g
Glucides64 g
dont sucres14 g
Fibres6.5 g
Protéines34 g
Sel3 g

Ustensiles

Sauteuse avec couvercle
Saladier
Casserole avec couvercle
Poêle

Instructions

Voorbereiden
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in dunne halve ringen. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in reepjes.

Groente bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel. Bak de knoflook en ui 1 - 2 minuten met een flinke snuf zout. Voeg de venkelreepjes en 20 ml water per persoon toe en bak, afgedekt, 16 - 18 minuten. Roer regelmatig door. Laat eventueel verder inkoken als er nog te veel vocht in de pan zit.

Salade maken
3

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de ravioli en peultjes. Maak in een saladekom een dressing van per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el honing en 1 tl mosterd. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Meng de dressing vlak voor het serveren met de salademix.

Toppings bereiden
4

Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak het amandelschaafsel goudbruin. Verhit daarna opnieuw dezelfde koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek in 5 minuten krokant. Bewaar het spek op een bord met keukenpapier.

Saus afmaken
5

Kook ondertussen de verse ravioli en peultjes samen, afgedekt, in 4 - 6 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Roer de slagroom en geitenkaas door de venkel en verhit nog 2 - 3 minuten.

Serveren
6

Verdeel de ravioli en peultjes over de borden en schep de geitenkaas met venkel hier overheen. Garneer met de spek en het amandelschaafsel. Serveer de salade erbij.