Volkoren pita met falafel, aubergine en salade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Volkoren pita met falafel, aubergine en salade

Volkoren pita met falafel, aubergine en salade

Je rolt zelf falafelballetjes

Falafelballetjes komen uit de Midden-Oosterse keuken en worden gemaakt van kikkererwten of bonen. Onze Nederlandse leverancier Maza, gespecialiseerd in Oosterse bereidingen, maakte voor jou het falafeldeeg. Jij hoeft er enkel nog balletjes van te draaien. Druk ze een klein beetje plat, zo bak je ze makkelijker.

Tags:
Pour le plaisir des enfants
Végé
Allergènes:
Gluten

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation35 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

½ pièce(s)

Aubergine

½ pièce(s)

Oignon rouge

2 pièce(s)

Tomate

150 g

Pâte pour falafels

(Contient Gluten)

10 g

Graines de tournesol

(Peut contenir Fruits à coque, Arachides, Graines de sésame)

1 pièce(s)

Origan séché

¼ pièce(s)

Laitue

2 pièce(s)

Pain pita au blé complet

(Contient Gluten)

Ingrédients à avoir chez soi

1.5 cs

Huile d'olive

1 cc

Vinaigre balsamique noir

½ cs

Huile d'olive vierge extra

à votre goût

Poivre et sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)867 kcal
Énergie (kJ)3628 kJ
Graisses32 g
dont saturés5 g
Glucides109 g
dont sucres0 g
Fibres18 g
Protéines27 g
Sel0 g

Ustensiles

Four
Sauteuse avec couvercle
Wok avec couvercle
Poêle

Instructions

Snijd de aubergine in kleine blokjes.
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in blokjes van 2 cm en snipper de rode ui. Snijd de tomaat in blokjes.

Draai de falafelballetjes.
2

Draai 6 falafelballetjes per persoon: kneed met vochtige handen het deeg goed en rol er dan balletjes van. Druk een beetje plat.

3

Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, 2 minuten. Haal uit de pan.

Bak de aubergine en tomaat.
4

Verhit 2/3 deel olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en bak de aubergine op hoog vuur in 6 - 8 minuten bruin en gaar. Voeg halverwege de ui en de oregano toe en bak mee. Voeg de laatste 2 minuten de helft van de tomaat toe, draai het vuur laag en bak mee met de deksel op de pan. Laat nagaren met de deksel op de pan. Roer, vlak voor het serveren, goed door en breng op smaak met peper en zout.

5

Scheur ondertussen de kropsla in grove stukken en meng met de zwarte balsamicoazijn, extra vierge olijfolie, zonnebloempitten en de overige tomaat in een saladekom. Breng op smaak met peper en zout.

6

Bak ondertussen de volkoren pitabroodjes 2 – 3 minuten in de oven of broodrooster.

7

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de falafelballetjes 2 - 3 minuten op middelhoog vuur aan elke kant bruin. Pas op, de falafel bakt snel aan.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
8

Snijd de volkoren pitabroodjes open. Vul de pitabroodjes met 2 el auberginemengsel, wat salade en daarop 3 falafelballetjes per pita. Verdeel het gerecht over de borden en serveer met de overige salade.