Makreel is een vette vis die wordt gevangen in Nederlandse wateren. De vis bevat heel wat goede voedingsstoffen zoals essentiële vetten, mineralen en vitaminen. Makreel past dus perfect binnen een gezond voedingspatroon. Heerlijk met de verse dille en crème fraîche!
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
½ pièce(s)
Échalote
½ pièce(s)
Poireau
½ pièce(s)
Carotte
90 g
Fusilli
(Contient Gluten Peut contenir Lupin, Soja, Œuf, Moutarde)
2 brin(s)
Aneth frais
(Peut contenir Céleri)
75 g
Maquereau fumé
(Contient Poisson)
2 cs
Crème fraîche bio
(Contient Lait (contient du lactose))
½ cs
Beurre
(Contient Lait (contient du lactose))
à votre goût
Poivre et sel
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de fusilli.
Snipper de sjalot. Snijd de prei in ringen en de peen in dunne halve plakken.
Kook de fusilli, afgedekt, 9 minuten en giet daarna af.
Verhit de roomboter in een wok of hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten op laag vuur. Voeg de prei en peen toe, bestrooi met peper en zout en bak 6 - 8 minuten.
Hak ondertussen de dille fijn en verdeel de makreel, met een vork, in kleine stukken.
Voeg de crème fraîche en 1 - 2 el water per persoon toe aan de groenten en laat 1 minuut koken. Roer daarna de fusilli, het grootste deel van de makreel en het grootste deel van de dille erdoor.
Verdeel het gerecht over de borden. Verdeel de overige makreel over de pasta en garneer met de overige dille.