Wijtingfilet met paksoi, tomaat en gebakken rijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wijtingfilet met paksoi, tomaat en gebakken rijst

Wijtingfilet met paksoi, tomaat en gebakken rijst

Een geurig rijstgerecht met knoflook, gember en rode peper

Deze week combineer je wijting, gevangen voor de kust van Schotland en aangevoerd in het pittoreske Peterhead, met Surinaamse rijst. Deze rijst staat bekend om zijn extra lange korrel. De rijst kookt mooi droog. Meer weten over rijst? We hebben 10 verschillen pp een rijtje gezet op ons blog.

Tags:
Épicé
Allergènes:
Céleri
Moutarde
Poisson
Arachides

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

85 g

Riz du Surinam

1

Gousse d'ail

¼ cm

Gingembre frais

¼

Piment rouge

½

Pak-choï

1.5

Tomate

2 brin(s)

Coriandre fraîche

(Peut contenir Céleri)

1.5 cc

Curry en poudre

(Contient Céleri, Moutarde)

1

Filet de merlan avec peau

(Contient Poisson)

10 g

Cacahuètes

(Contient Arachides)

Ingrédients à avoir chez soi

300 ml

Bouillon de légumes

1.5 cs

Huile de tournesol

à votre goût

Poivre et sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)628 kcal
Énergie (kJ)2628 kJ
Graisses23 g
dont saturés3 g
Glucides74 g
dont sucres0 g
Fibres4 g
Protéines80 g
Sel0 g

Ustensiles

Couvercle
Casserole
Poêle
Assiette

Instructions

1

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg de Surinaamse rijst toe en kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Roer af en toe door. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijd de tomaat klein
2

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Schil de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd beide fijn. Snijd de groene bladeren en het witte deel van de paksoi klein en bewaar apart van elkaar. Snijd de tomaat klein. Snijd of hak de koriander fijn.

Voeg de witte delen van de paksoi toe
3

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook, gember en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg het witte deel van de paksoi toe, bestrooi met peper en zout naar smaak en roerbak 5 minuten op middelmatig vuur. Voeg daarna de tomaat en currykruiden toe en roerbak nog 1 minuut.

4

Voeg vervolgens de rijst toe en roerbak 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de laatste 2 minuten het groene deel van de paksoi toe.

Bak de wijtingfilet
5

Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de wijtingfilet 2 - 3 minuten aan elke kant. Bestrooi naar smaak met peper en zout.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel de rijst over de borden en serveer met de wijtingfilet. Garneer het gerecht met de pinda’s en koriander.