Wijtingfilet met tomatentapenade, ratatouille en baguette
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wijtingfilet met tomatentapenade, ratatouille en baguette

Wijtingfilet met tomatentapenade, ratatouille en baguette

Met een knapperig meergranenbroodje met een kruidige saus

Wijting is familie van de kabeljauw en komt voor in de Atlantische Oceaan van Noorwegen tot Portugal. De vis zwemt tot een diepte van 200 meter. Ratatouille is van origine een Frans gerecht uit Nice en wordt als bijgerecht geserveerd in combinatie met rijst, pasta of brood.

Tags:
Épicé
Allergènes:
Anhydride sulfureux et sulfites
Gluten
Graines de sésame
Blé
Seigle
Orge

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéDifficile

Ingrédients

quantité

½

Oignon

1

Gousse d'ail

¼

Piment rouge

1

Mini-tomates roma

½

Aubergine

40 g

Tapenade de tomates

(Contient Anhydride sulfureux et sulfites Peut contenir Céleri)

cc

Paprika en poudre

1

Baguette multicéréales

(Contient Gluten, Graines de sésame, Blé, Seigle, Orge, Gluten, Gluten Peut contenir Œuf, Soja, Lait (contient du lactose), Lupin, Fruits à coque)

Ingrédients à avoir chez soi

75 ml

Bouillon de légumes

½ cs

Huile d'olive

1 cs

Vinaigre balsamique noir

Poivre et sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)638 kcal
Énergie (kJ)2669 kJ
Graisses24 g
dont saturés4 g
Glucides67 g
dont sucres0 g
Fibres10 g
Protéines35 g
Sel0 g

Ustensiles

Four
Papier sulfurisé
Couteau
Casserole
Assiette

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 240 graden en bereid de bouillon.

Snijd de groenten
2

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de tomaat en aubergine klein. Bestrooi de wijtingfilet op de kant zonder vel met peper en zout en leg de wijtingfilet met het vel naar boven in een ovenschaal met bakpapier. Wrijf de bovenkant van de wijting in met de helft van de tomatentapenade. Bewaar apart.

Voeg de tomaat toe aan de groenten
3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de tomaat en zwarte balsamicoazijn toe en bak 2 minuten mee of tot de tomaat zacht wordt. Voeg de aubergine, paprikapoeder en de overige tomatentapenade toe. Voeg de bouillon toe, breng afgedekt aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken of tot de aubergine zacht is. Breng op smaak met peper en zout.

4

Bak ondertussen de wijtingfilet 12 minuten in de oven. Draai na 4 minuten de oven terug naar 210 graden en bak de meergranenbaguette de laatste 8 minuten mee.

Serveer het gerecht
5

Verdeel de ratatouille over de borden en serveer met de wijtingfilet. Schenk naar wens olijfolie in een schoteltje en bestrooi met peper en zout. Scheur het meergranenbaguette in stukken en doop in de olijfolie of ratatouille.

Tip! Heb je een kleine oven en past de meergranenbaguette niet naast de vis? Bak de meergranenbaguette dan af terwijl je de groenten snijdt en bak daarna de vis. Je kunt vlak voor het opdienen de meergranenbaguette nog 1 minuut verwarmen in de oven.