Burger de sanglier, fromage vieux & frites au four
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Burger de sanglier, fromage vieux & frites au four

Burger de sanglier, fromage vieux & frites au four

avec salade de chou & pomme, garni de lard & chutney de cranberries

La viande de sanglier est tendre et sa saveur délicate en raison de son alimentation variée. Il est par ailleurs omnivore, comme le porc.

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation45 minutes
Cuisson35 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

250 g

Pomme de terre

1 pièce(s)

Pain brioché

50 g

Chou rouge râpé

½ pièce(s)

Pomme

½ pièce(s)

Oignon

2 tranche(s)

Lard

1 pièce(s)

Burger de sanglier

20 g

Chutney de cranberries

25 g

Gouda vieux râpé

30 g

Roquette et mâche

Ingrédients à avoir chez soi

1 cs

Huile d'olive

½ cs

Huile d'olive vierge extra

à votre goût

Poivre et sel

½ cs

Vinaigre balsamique blanc

½ cc

Vinaigre balsamique noir

25 g

Mayonnaise [végétale]

½ cs

Miel [ou alternative vegan]

¼ cs

Beurre [végétal]

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

Énergie (kcal)1291 kcal
Énergie (kJ)5402 kJ
Graisses77 g
dont saturés24 g
Glucides104 g
dont sucres34 g
Fibres15.4 g
Protéines4 g
Sel4 g

Ustensiles

Plaque de cuisson recouverte de papier sulfurisé
Saladier
Poêle

Instructions

Enfourner les frites
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd er frietjes van ½ - 1 cm breed van. Meng ze op een bakplaat met bakpapier met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak de frieten 30 - 40 minuten in de oven. Schep ze halverwege om. Bak het broodje de laatste 2 - 3 minuten mee.

Couper
2

Hak de gesneden rodekool fijn. Snijd 2 dunne plakjes per persoon van de appel voor op de burger en verwijder het klokhuis. Snijd de overige appel in blokjes. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn, 1/2 el honing, peper en zout.

Préparer la salade
3

Voeg de rodekool en de appel toe aan de saladekom. Schep goed om en laat de dressing intrekken. Bewaar apart tot gebruik. Snijd ondertussen de ui in halve ringen.

Cuire le burger
4

Verhit een koekenpan zonder bakvet op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek in 3 - 5 minuten krokant. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit in dezelfde koekenpan 1/4 el roomboter per persoon op gemiddeld vuur. Voeg de ui en de wildzwijnburger toe. Bak de burger 4 - 5 minuten per kant, of tot de burger gaar is. Haal de burger uit de pan en blus de ui af met 1/2 tl zwarte balsamicoazijn per persoon.

Former les hamburgers
5

Snijd het broodje open en besmeer beide kanten met de cranberrychutney. Verdeel de appelschijfjes erover en leg de wildzwijnburger en ui erop. Verdeel de geraspte kaas en ontbijtspek over de burger.

Conseil: Si vous préférez du fromage fondu sur le burger, répartissez le fromage sur le burger à l'étape 4 et faire cuire 3 à 4 minutes à couvert.

Servir
6

Meng de rucola en veldsla door de rodekoolsalade. Serveer de burger met de salade, ovenfrietjes en mayonaise.