Aspergesoep is niet voor niets een klassieker op vele feestmenu’s. De witte asperges komen van Hollandse bodem, meer specifiek van onze leverancier xxx. Je brengt de soep op smaak met nootmuskaat. Het eitje en het volkoren rozijnenbroodje maken van deze soep echt een voedzame maaltijdsoep.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
100 g
Pomme de terre à chair farineuse
½ pièce(s)
Oignon
250 g
Asperges blanches
1 pièce(s)
Œuf de poule
(Contient Œuf)
1 pièce(s)
Pain gris
(Contient Gluten, Soja, Lait (contient du lactose) Peut contenir Œuf, Fruits à coque, Graines de sésame, Lupin)
4 brin(s)
Ciboulette fraîche
(Peut contenir Céleri)
1 pièce(s)
Noix de muscade
1 cs
Beurre
(Contient Lait (contient du lactose))
100 ml
Lait
(Contient Lait (contient du lactose))
½ pièce(s)
Bouillon de légumes
à votre goût
Poivre et sel
Kook 400 ml water per persoon en verwarm de oven voor op 210 graden. Schil of was de aardappelen (doré) grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Snipper de ui. Schil de asperges vanaf de kop naar beneden met een dunschiller of aspergeschiller. Verwijder de onderste 2 cm van de asperges. De bovenkant (de kop) hoeft niet geschild te worden. Snijd de asperges in stukken van 4 cm.
Verhit de roomboter in een soeppan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de aardappelen en witte asperges toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de melk en 300 ml kokend water per persoon toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en kook de soep, afgedekt, 12 minuten.
Zorg dat de eieren net onder water staan in een pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en kook de eieren in 6 minuten hard. Laat daarna schrikken onder koud water, pel de eieren en prak met een vork tot grove kruimels.
Bak het volkoren rozijnenbroodje 6 - 8 minuten in de oven. Hak ondertussen de bieslook fijn.
Haal de soep van het vuur, schep met een schuimspaan de kopjes van de asperges eruit en leg apart. Bestrooi de soep met een ¼ tl geraspte nootmuskaat per persoon en pureer met een staafmixer of blender. Breng op smaak met peper en zout, voeg de helft van de bieslook toe en eventueel het overige kokende water als je de soep wilt verdunnen.
Snijd de kopjes van de asperges in de lengte doormidden. Verdeel de soep en de aspergekopjes over de soepborden. Garneer met de eikruimels, de overige bieslook en een snufje geraspte nootmuskaat. Serveer met het volkoren rozijnenbroodje.