Makreel is een vettige vis die goed past binnen een gezond voedingspatroon. De vis bevat namelijk allerlei goede voedingsstoffen, zoals essentiële vetten, mineralen en vitaminen. Deze vis is warmgerookt, wat betekent dat hij gaar wordt gestoomd bij een temperatuur tussen de 70 en 90 graden. De vis is gevangen in Nederlandse wateren en wordt in Volendam gerookt.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
½
Oignon rouge
2
Tomates prunes
⅕ pièce(s)
Laitue
1 brin(s)
Origan frais
1 brin(s)
Persil frisé frais
(Peut contenir Céleri)
2 cs
Crème fraîche bio
(Contient Lait (contient du lactose))
75 g
Maquereau fumé
(Contient Poisson)
2
Pain plat libanais
(Contient Gluten)
½ cs
Huile d'olive vierge extra
½ cs
Huile d'olive
à votre goût
Poivre et sel
Snipper de rode ui. Snijd de pruimtomaat klein en scheur de kropsla klein. Bewaar de helft van de pruimtomaat en alle sla in een saladekom.
Ris de blaadjes van de oregano en snijd of hak de oregano en peterselie fijn. Maak een saus van de crème fraîche, extra vierge olijfolie en peterselie.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de rode ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de overige tomaat en de oregano toe en roerbak 1 minuut op middelmatig vuur.
Verdeel ondertussen de warmgerookte makreel met een vork in stukjes. Voeg de makreel toe aan de wok of hapjespan en verhit nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout en houd afgedekt warm.
Verhit een koekenpan op middelmatig vuur. Besprenkel het platbrood met water en verwarm het platbrood 30 seconden per kant in een droge koekenpan.
Smeer elk platbrood in met 1 el saus. Verdeel de helft van de salade en de makreel over het platbrood en rol het platbrood op. Serveer met de overige salade en overige saus.