Wraps met warmgerookte makreel, tomaat en verse kruiden
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wraps met warmgerookte makreel, tomaat en verse kruiden

Wraps met warmgerookte makreel, tomaat en verse kruiden

Met een kruidige roomsaus en kropsla

Makreel is een vettige vis die goed past binnen een gezond voedingspatroon. De vis bevat namelijk allerlei goede voedingsstoffen, zoals essentiële vetten, mineralen en vitaminen. Deze vis is warmgerookt, wat betekent dat hij gaar wordt gestoomd bij een temperatuur tussen de 70 en 90 graden. De vis is gevangen in Nederlandse wateren en wordt in Volendam gerookt.

Tags:
Pour le plaisir des enfants
Allergènes:
Lait (contient du lactose)
Poisson
Gluten

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation25 minutes
Cuisson
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité

½

Oignon rouge

2

Tomates prunes

⅕ pièce(s)

Laitue

1 brin(s)

Origan frais

1 brin(s)

Persil frisé frais

(Peut contenir Céleri)

2 cs

Crème fraîche bio

(Contient Lait (contient du lactose))

75 g

Maquereau fumé

(Contient Poisson)

2

Pain plat libanais

(Contient Gluten)

Ingrédients à avoir chez soi

½ cs

Huile d'olive vierge extra

½ cs

Huile d'olive

à votre goût

Poivre et sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)769 kcal
Énergie (kJ)3218 kJ
Graisses42 g
dont saturés13 g
Glucides72 g
dont sucres0 g
Fibres6 g
Protéines28 g
Sel0 g

Instructions

Snijd de pruimtomaat klein.
1

Snipper de rode ui. Snijd de pruimtomaat klein en scheur de kropsla klein. Bewaar de helft van de pruimtomaat en alle sla in een saladekom.

Maak een saus van de crème fraîche, extra vierge olijfolie en peterselie.
2

Ris de blaadjes van de oregano en snijd of hak de oregano en peterselie fijn. Maak een saus van de crème fraîche, extra vierge olijfolie en peterselie.

3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de rode ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de overige tomaat en de oregano toe en roerbak 1 minuut op middelmatig vuur.

Voeg de makreel toe aan de wok of hapjespan en verhit nog 1 minuut.
4

Verdeel ondertussen de warmgerookte makreel met een vork in stukjes. Voeg de makreel toe aan de wok of hapjespan en verhit nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout en houd afgedekt warm.

5

Verhit een koekenpan op middelmatig vuur. Besprenkel het platbrood met water en verwarm het platbrood 30 seconden per kant in een droge koekenpan.

Serveer het gerecht.
6

Smeer elk platbrood in met 1 el saus. Verdeel de helft van de salade en de makreel over het platbrood en rol het platbrood op. Serveer met de overige salade en overige saus.