Deze aardappelsalade heeft een Aziatische twist. Met koriander, sojasaus en sambal maak je een dressing met oosterse smaken. Door de broccoli te roerbakken houdt deze een lichte bite die goed samengaat met de zachte vis.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
250 gram
Roseval aardappelen
150 gram
Champignons
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Sjalot
½ tl
Gemalen korianderzaad
5 ml
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
5 gram
Sesamzaad
(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)
1 stuk(s)
Zalmfilet met huid
(Bevat Vis)
1 el
Mayonaise
(Bevat Eieren, Mosterd)
¼ tl
Sambal
1 tl
Wittewijnazijn
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Was de aardappelen grondig, halveer ze en snijd de eventuele grotere aardappelen in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 12 – 15 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes. Zorg dat de broccoli net onder water staat in een andere pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 2 – 3 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en spoel met koud water zodat de broccoli niet verder gaart .
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn en snipper de sjalot. Meng in een kom de knoflook met de sjalot, gemalen koriander, sojasaus, sambal en wittewijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster het sesamzaad zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verwarm ondertussen de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de voorgekookte broccoli en de helft van de dressing toe en roerbak 3 – 5 minuten of tot de broccoli zacht is maar nog wel een bite heeft. Roer de helft van het sesamzaad erdoor.
Dep ondertussen de zalmfilet droog met keukenpapier. Verwarm de overige olijfolie op middelhoog vuur in dezelfde koekenpan en bak de vis 2 – 3 minuten op het vel en 1 minuut op de andere zijde. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de overige dressing en de mayonaise door de aardappelen en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelsalade en de broccoli over de borden. Serveer met de zalm en bestrooi met het overige sesamzaad.