Tonijnsalade à la tonnato
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tonijnsalade à la tonnato

Tonijnsalade à la tonnato

met knoflookpanko, kappertjes, citroen en verse kruiden

Wist je dat kappertjes de ongeopende bloemkoppen zijn van de kappertjesplant? Ze worden voornamelijk geoogst in landen met een Mediterraans klimaat.

Allergenen:
Vis
Mosterd
Soja
Gerst
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

½ blik(ken)

Tonijn in water

(Bevat Vis)

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Little gem

1 stuk(s)

Tomaat

50 gram

Gebroken sperziebonen

15 gram

Kappertjes

½ stuk(s)

Citroen

10 ml

Worcestershiresaus

(Bevat Mosterd, Soja, Gerst)

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

5 gram

Verse bieslook, dille en bladpeterselie

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

2 el

[Plantaardige] mayonaise

1 el

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3244 kJ
Energie (kcal)775 kcal
Vetten48.8 g
waarvan verzadigd6.5 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers6.9 g
Vezels13.6 g
Eiwitten23.6 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom
Zeef

Instructies

Aardappelen koken
1
  • Breng water aan de kook in een pot. Was de aardappelen grondig en snijd in kleine blokjes.
  • Kook de aardappelen, afgedekt, 5 minuten.
  • Voeg de sperziebonen toe en kook 6 - 8 minuten mee. Giet af en voeg toe aan de pot.
  • Snijd ondertussen de verse kruiden grof.
  • Besprenkel de aardappelen en sperziebonen met de helft van de extra vierge olijfolie. Voeg de verse kruiden toe, schep goed om en brenng op smaak met peper en zout.
Salade maken
2
  • Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Pers de knoflook of snijd fijn. Bak de knoflook, de panko en de Italiaanse kruidenmix in 4 - 5 minuten goudbruin. Breng op smaak met zout.
  • Snijd ondertussen de tomaat in blokjes.
  • Snijd de sla in kleinere stukken en bewaar in een saladekom.
Tonnato maken
3
  • Snijd de citroen in vieren.
  • Laat de tonijn uitlekken en voeg toe aan een hoge kom.
  • Voeg de worcestershiresaus, de mayonaise, de helft van de kappertjes en de overige extra vierge olijfolie toe.
  • Knijp 1/4 citroen per persoon uit boven de hoge kom. Mix met een staafmixer tot een glad mengsel. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Voeg de helft van het tonnatomengsel toe aan de saladekom en meng goed.
  • Verdeel de sla over de borden en leg de patatjes en sperziebonen erbovenop.
  • Leg de tomaat en het overige tonnatomengsel erbovenop. Garneer met de knoflookpanko en de overige kappertjes.
  • Serveer met de overige citroenpartjes.