Garnalenbowl met pikante jalapeñocrème
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Garnalenbowl met pikante jalapeñocrème

Garnalenbowl met pikante jalapeñocrème

met rijst, kerstomaten, cashewnoten en verse kruiden

De jalapeño’s maken dit gerecht helemaal compleet. Deze hete peper heeft zijn naam te danken aan de Mexicaanse plaats waar hij voor het eerst gekweekt werd: Xalapa.

Labels:
Extra groente
Allergenen:
Schaaldieren
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Jasmijnrijst

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Groene puntpaprika

65 gram

Rode kerstomaten

½ stuk(s)

Limoen

10 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Peruaanse kruidenmix

10 gram

Cashewstukjes

(Bevat Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

¼ stuk(s)

Jalapeño

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Zonnebloemolie

½ el

[Plantaardige] boter

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3137 kJ
Energie (kcal)750 kcal
Vetten36.8 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten79.8 g
waarvan suikers12.8 g
Vezels11.1 g
Eiwitten23.9 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Keukenpapier

Instructies

Rijst koken
1
  • Breng een pot met water aan de kook en verkruimel het bouillonblokje erboven. Voeg de rijst toe en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten.
  • Giet af en voeg de rijst terug toe aan de pot. Breng op smaak met peper en zout en laat afgedekt staan tot serveren.
  • Snijd ondertussen de paprika en groene puntpaprika in reepjes.
  • Snijd de ui in halve ringen.
Garnalen bakken
2
  • Verhit de zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de ui, paprika en groende puntpaprika 3 - 4 minuten.
  • Voeg de kerstomaten toe en bak nog 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Dep de garnalen droog met keukenpapier.
  • Verhit de boter in een andere pan op hoog vuur. Bak de garnalen met de Peruaanse kruidenmix 1 - 2 minuten.
Saus maken
3
  • Pers het sap van 1/4 limoen per persoon in een hoge kom.
  • Snijd het steeltje van de jalapeño (let op: pikant! Gebruik naar smaak). Rol de jalapeño tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Voeg toe aan het limoensap.
  • Voeg de roomkaas, knoflook, mayonaise en de aangegeven hoeveelheid water toe.
  • Voeg 3/4 van de verse kruiden toe. Gebruik een blender of staafmixer om het geheel tot een gladde saus te mixen. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Snijd de overige verse kruiden fijn. Snijd het overige gedeelte van de limoen in partjes.
  • Serveer de rijst over kommen en verdeel de groenten en garnalen, inclusief bakvet, eroverheen.
  • Besprenkel met wat van de pikante groene saus en serveer de overige saus ernaast.
  • Garneer met de cashewnoten en verse kruiden. Werk af met de limoenpartjes.