Pokébowl met garnalen en ponzumayonaise
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pokébowl met garnalen en ponzumayonaise

Pokébowl met garnalen en ponzumayonaise

met mango, gomasio, koolsla en komkommer

Ponzu is de Japanse benaming voor een saus gemaakt door mirin (Japanse rijstwijn) samen met rijstazijn en zeewier te laten sudderen op een laag vuur.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Soja
Sulfiet
Tarwe
Schaaldieren
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

10 gram

Ponzu

(Bevat Soja, Sulfiet, Tarwe)

75 gram

Sushirijst

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

50 gram

Witte kool en wortel

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Mango

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

175 ml

Water

1 el

Wittewijnazijn

½ tl

Suiker

½ el

[Plantaardige] boter

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

[Zoutarme] sojasaus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2898 kJ
Energie (kcal)693 kcal
Vetten29.5 g
waarvan verzadigd7.2 g
Koolhydraten83.3 g
waarvan suikers22.5 g
Vezels4.6 g
Eiwitten20.1 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Rijst bereiden
1
  • Breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook in een pot met deksel. Voeg een snuifje zout toe en kook de rijst, afgedekt, 12 - 13 minuten op laag vuur. Voeg eventueel meer kokend water toe als de rijst te snel droogkookt.
  • Zet het vuur uit en roer de helft van de wittewijnazijn en de helft van de suiker door de rijst.
  • Dek de pot af en zet apart tot serveren.
Garnering maken
2
  • Meng in een kom de witte kool en wortel met de sesamolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de komkommer in blokjes en voeg toe aan een andere kom. Voeg de overige wittewijnazijn toe en meng goed.
  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Weetje: Wist je dat mango een van de meest kaliumrijke voedingsmiddelen is? Kalium is belangrijk voor een gezonde bloeddruk. Ook banaan, zalm, aardappelen, broccoli en pinda's zijn rijk aan kalium.

Garnalen bakken
3
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit de boter in een pan op hoog vuur en bak de garnalen en de knoflook 1 - 2 minuten (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de ponzu.

Tip: Houd je van pikant? Voeg dan wat sambal naar smaak toe.

Serveren
4
  • Verdeel de rijst over de kommen. Leg de garnalen, mango, komkommer en koolsla erbovenop.
  • Garneer met de gomasio. Besprenkel met de sojasaus en de ponzumayonaise.