Deze stevige soep met romige crème fraîche is precies wat je nodig hebt op een winterse dag. De prei is familie van de ui, knoflook en lente-ui, maar heeft een zachtere smaak. De aardappel is niet alleen een bindmiddel, hij zorgt er ook voor dat de soep lekker vullend is. De zelfgemaakte crostini's met knoflook en Parmezaanse kaas uit de oven maken de traktatie compleet.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Prei
100 gram
Kruimige aardappelen
½ stuk(s)
Knoflookteen
25 gram
Geraspte parmigiano reggiano
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Witte ciabatta
(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))
5 spriet(en)
Verse bieslook
(Kan bevatten Selderij)
¼ stuk(s)
Citroen
½ bag(s)
Biologische crème fraîche
(Bevat Melk (inclusief lactose))
500 ml
Groentebouillon
1 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden en bereid de bouillon. Snijd de prei in dunne ringen. Schil de aardappelen (agria) en snijd in kleine blokjes.
Verhit de roomboter in een soeppan met deksel op middelhoog vuur en bak de prei 3 – 4 minuten. Voeg de aardappelblokjes toe, bak nog 2 – 3 minuten en blus af met de bouillon. Laat de soep, afgedekt,
13 – 15 minuten zachtjes koken.
Pers of snijd ondertussen de knoflook fijn en rasp de parmiggiano reggiano grof. Meng in een kom de knoflook met de parmiggiano reggiano. Snijd de ciabatta in plakjes, verdeel ze over een bakplaat met bakpapier en bestrooi ze met de knoflook-parmiggianomix. Bak de crostini's 6 – 8 minuten in de oven, of tot ze krokant zijn.
Snijd of knip ondertussen de bieslook fijn en de snijd citroen in partjes.
Pureer de soep met een staafmixert en breng op smaak met ruim peper en eventueel met zout.
Verdeel de soep over de kommen en schep in elke kom een flinke lepel crème fraîche. Garneer met de bieslook en serveer met de crostini's en een partje citroen.