Aardappel-preisoep met crème fraîche
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aardappel-preisoep met crème fraîche

Aardappel-preisoep met crème fraîche

Met bieslook en zelfgemaakte crostini

Deze stevige soep met romige crème fraîche is precies wat je nodig hebt op een herfstachtige dag. De prei is familie van de ui, knoflook en lente-ui, maar heeft een zachtere smaak. De aardappel is niet alleen een bindmiddel, hij zorgt er ook voor dat de soep lekker vullend is. De zelfgemaakte crostini's met knoflook en Parmezaanse kaas uit de oven maken de traktatie compleet.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Prei

100 gram

Kruimige aardappelen

½ stuk(s)

Knoflookteen

25 gram

Geraspte parmigiano reggiano

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Witte ciabatta

(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))

5 spriet(en)

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

¼ stuk(s)

Citroen

½ bag(s)

Biologische crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

500 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3050 kJ
Energie (kcal)729 kcal
Vetten42 g
waarvan verzadigd26.1 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers12.7 g
Vezels10 g
Eiwitten22 g
Zout5.3 g

Benodigdheden

Snijplank
Fruitmesje
Oven
Pan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Kom
Rasp
Staafmixer

Instructies

Prei en aardappelen snijden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bereid de bouillon. Snijd de prei in dunne ringen. Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes.

Soep maken
2

Verhit de roomboter in een soeppan met deksel op middelhoog vuur en bak de prei 3 – 4 minuten. Voeg de aardappelblokjes toe, bak nog 2 – 3 minuten en blus af met de bouillon. Laat de soep, afgedekt, 13 – 15 minuten zachtjes koken.

Crostini maken
3

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn en rasp de parmigiano reggiano grof. Meng in een kom de knoflook met de parmigiano reggiano. Snijd de ciabatta in plakjes, verdeel ze over een bakplaat met bakpapier en bestrooi ze met de knoflook-parmigianomix. Bak de crostini 6 – 8 minuten in de oven, of tot ze krokant zijn.

Snijden
4

Snijd of knip ondertussen de bieslook fijn en de snijd citroen in partjes.

Soep pureren
5

Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met ruim peper en eventueel met zout.

Serveren
6

Verdeel de soep over de kommen en schep in elke kom een flinke lepel crème fraîche. Garneer met de bieslook en serveer met de crostini en een partje citroen.