Een dressing kan een salade maken of kraken. Met de juiste dressing breng je alle smaken in balans. Vandaag maak je een dressing met onder andere mosterd en dille, die perfect met de gerookte forel combineert. De felroze radijsjes geven het gerecht een lichtpittig karakter. De forel is niet alleen smakelijk gerookt, maar bevat ook veel gezonde vetten en zit boordevol vitamine D.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Krieltjes
200 gram
Gebroken sperziebonen
(Kan bevatten Selderij)
5 stuk(s)
Radijs
2 bosje(s)
Verse dille
(Kan bevatten Selderij)
70 gram
Gerookte forelfilet
(Bevat Vis)
2 el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Mosterd
1 tl
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Kook 400 ml water per persoon met een snufje zout in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten.
Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar (zie tip). Kook de sperziebonen na 5 minuten mee met de krieltjes. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd of schaaf ondertussen de radijs in dunne plakken. Snijd de helft van het radijsblad klein (de andere helft gebruik je niet). Hak de dille heel fijn.
Maak in een kom een dressing van de extra vierge olijfolie, mosterd, witte balsamicoazijn, het grootste deel van de dille, peper en zout.
Verdeel de gerookte forel met twee vorken in kleine stukken en meng het grootste deel van de forel met de krieltjes, sperziebonen, radijs en radijsblad in een saladekom. Voeg de dressing toe en breng verder op smaak met peper en zout.
Verdeel de aardappelsalade over de borden en garneer met de overige forel en overige dille.