Afrikaans gekruide kipdrumsticks met couscous
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Afrikaans gekruide kipdrumsticks met couscous

Afrikaans gekruide kipdrumsticks met couscous

met wortel, aubergine en frisse kruidendressing

Vandaag staan er kipdrumsticks op het menu. Je geeft er een unieke draai aan door ze op smaak te brengen met Afrikaanse kruiden. Dat wordt genieten voor jong en oud!

Labels:
Familie
Familie
Allergenen:
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Volkoren couscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine)

2 stuk(s)

Kipdrumsticks met baharat-marinade

½ zakje(s)

Afrikaanse kruidenmix

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Aubergine

20 gram

Labne

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

½ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

150 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

1.5 el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)935 kcal
Energie (kJ)3913 kJ
Vetten51.9 g
waarvan verzadigd18.4 g
Koolhydraten71.4 g
waarvan suikers12.7 g
Vezels10.9 g
Eiwitten42.4 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Kom
Grote kom
Grote hapjespan met deksel
Kleine kom

Instructies

Kip marineren
1

Meng in een kom de helft van de Afrikaanse kruiden met 1/2 el olijfolie per persoon. Voeg de kipdrumsticks toe aan de kom en meng goed om. Laat marineren tot verder gebruik.

Couscous bereiden
2

Bereid de bouillon. Meng in een grote kom de couscous met 150 ml bouillon per persoon en laat, afgedekt, minimaal 10 minuten staan (zie Tip).

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Bereid dan alle couscous, maar gebruik 2/3. De overige couscous kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Bakken en snijden
3

Verhit 1 1/2 el roomboter per persoon in een grote hapjespan met deksel op hoog vuur. Bak de kipdrumsticks in 4 - 6 minuten rondom bruin. Snipper ondertussen de ui. Snijd de wortel en aubergine in dunne halve plakken.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie en broccoli.

Groenten toevoegen
4

Verlaag het vuur en voeg de groenten, de overige Afrikaanse kruiden en 25 ml bouillon per persoon toe. Laat, afgedekt, 10 - 15 minuten garen, of tot de groenten gaar zijn en het kippenvlees niet meer roze is vanbinnen. Roer tussendoor goed om. Breng op smaak met peper en zout.

Kruidendressing maken
5

Snijd de munt en bladpeterselie fijn. Pers het sap van de limoen. Maak in een kleine kom een dressing van de labne, de fijngesneden munt en bladpeterselie en 1/2 el limoensap per persoon. Voeg eventueel extra vierge olijfolie naar smaak toe om de saus wat aan te lengen. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Haal de kipdrumsticks uit de pan. Voeg de coucous toe aan de pan met groenten en meng goed. Verdeel de couscous over de borden en leg de kipdrumsticks erop. Serveer met de kruidendressing.