Met bijnamen als 'de koningin van de groente' en 'het witte goud' is deze seizoensgroente bij velen favoriet. De asperges in jouw box komen van eigen bodem, waar ze met liefde en passie worden gesorteerd en geschild met machines die draaien op zonne-energie.
Alleen verkrijgbaar in het seizoen, dus voeg deze groentefavoriet snel aan je box toe.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Aardappelen
250 gram
Witte asperges
2.5 gram
Verse dragon
20 gram
Rucola en veldsla
50 gram
Bearnaisesaus
(Bevat Melk (inclusief lactose))
4 plak(ken)
Achterham
1 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
1 el
[Plantaardige] boter
½ el
Extra vierge olijfolie
ml
[Plantaardige] melk
naar smaak
Peper en zout
Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de aardappelen en eieren. Schil de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken. Snijd het harde gedeelte (1 - 2 cm) aan de onderkant van de witte asperges af. Schil de witte asperges zorgvuldig met een dunschiller, maar sla de topjes over.
Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Voeg de laatste 7 minuten de eieren toe aan de pot en kook ze hard. Haal de eieren eerst voorzichtig uit de pot. Giet daarna de aardappelen af en bewaar ze afgedekt in de pot. Pel de eieren en hak ze grof.
Breng in een grote pot of aspergepot met deksel voldoende gezouten water aan de kook voor de witte asperges. Zorg dat de asperges rechtop staan in de grote pot met deksel en kook ze, afgedekt, in 7 - 10 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Breng op smaak met peper en zout.
Ris de dragonblaadjes van de takjes en snijd fijn. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een puree. Meng er 1 el boter per persoon, de dragon en een scheutje melk door. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een saladekom de mix van rucola en veldsla met 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout.
Verwarm ondertussen de bearnaisesaus in een pan op middelmatig vuur.
Verdeel de asperges over de borden. Beleg de asperges met de gesneden achterham en garneer met de eieren. Serveer met de aardappelpuree, de mix van rucola en veldsla en bearnaisesaus.